Новина от категория България
Архив на публикациите

Дрон с бомба открит на Северното ни Черноморие, чакаме да се наспят военните

Дрон с бомба е открит на брега на с. Тюленово, на Северното Черноморие. Това съобщават потребители в социалните мрежи.
По техни разкази е възможно бомбата все още да е активна, защото „има светещи електроники“.

Полицията е отцепила района след сигнал от хотелиера Радослав Русев. В предаването „Тази сутрин“ на bTV Русев разказа, че сигналът към тел. 112 е подаден в неделя вечерта в 21:40 ч., но в първия момент не са се отнесли сериозно към него.
„Девет часа по-късно – пълно бездействие на институциите, чакаме да се наспят военните, Всички са уведомени, но никой нищо не прави“, каза още хотелиерът.
По думите му взривното устройство е 50-60 см, а самият дрон е около 3 метра.
Районът е отцепен, полиция е на място от снощи. Очаква се военни от флота да направят оглед, съобщи кореспондентът на bTV в региона.
Бомбата е залепена с тиксо към дрона. До момента няма кой знае каква реакция за случая освен, че е пътя към залива от Тюленово е затворен. Около 10-11 часа очакваме някой сапьор да се наспи предполагам, за да се случи нещо, разказа пред БНТ Радослав Русев, който намери и сигнализира за дрона с бомба.
"Тюленово не е центърът на света, но когато украино-руските дронове кацнат на нашия бряг... нещата стават други. Тази бомба все още е активана с някакви светещи електроники. Няма да ви разказвам на 112 как ми реагираха на обаждането", написа той във Фейсбук.
Хотелиерът уточни, че сигналът към тел. 112 е подаден в неделя вечерта в 21:40 ч., но в първия момент не са се отнесли сериозно към него.
"Девет часа по-късно – пълно бездействие на институциите, чакаме да се наспят военните, или да гръмне. Това не е отношение към такъв сериозен проблем. Всички са уведомени, но никой нищо не прави", каза хотелиерът.
"Вълните ще станат по-големи днес и има опасност това нещо да се удари в скала. Не знам какъв е принципът за взривяването му, но според мен има опасност", добави той.
Русев сподели, че в хотела му има сватбари.
"Булката ще запомни този ден. Определено хората с нея не са спокойни. В очакване са да бъде премахнато устройството", изтъкна той.
По думите на очевидци е възможно бомбата все още да е активна, защото „има светещи електроники“. Полицията е отцепила района след сигнал от хотелиера Радослав Русев. По думите му взривното устройство е 50-60 см, а самият дрон е около 3 метра.
Очаква се военни от флота да направят оглед.лупа

Публикувана на
18 Септември 2023 година