Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Защо в Пловдив организират тайни доброволчески хвърковати чети

Пловдив тия дни е като разбунен кошер. С линейки на Спешна помощ разкарват из тепетата най-ерудираните пчелари от сорта на уволнения вчера зам.-кмет на „Родопи“ и бивш баш пловдивски войвода Борислав Инчев, за да удържат гнева на разгневените филибелийски „пчелички“. Градът е като туба бензин, само на една клечка кибрит от избухване.
Динко ПЕТКОВ

„Айде, още търпим, че ни оставихте без Шенген, да не припарваме до еврозоната, да свързваме двата края без бюджет, да си броим стотинките, докато западноевропейците си бършат да не казваме какво с банкноти от по 200 евро, да лекуваме с аспирин и аналгин ишиаса и апендицита си, да сме най-много взели-далите в ЕС. Ама това, че заплашвате с линч нашето момче Манолчо Пейковия – няма да го търпим. „Долу ръцете от Днешното лице на Пловдив!“, че лошо ще стане!“, декларират пловдивчани от всякакъв пол и занятие.
И не стоят със скръстени ръце. По непотвърдена информация във всяко районно кметство има създадени тайни центрове за организиране на доброволчески отряди. Целта им е да се събират формирования от „честни граждани“, които да бранят Манол Пейков от „късопишковски“ посегателства. „Бабата ми каза: „Пейчо, топчето пак пукна! Стига си дремал пред телевизора да гледаш мача на Колежа между Куртово Конаре и „Ботев“ Пловдив! Скачай да опазим Маноля!“, обяснява как е разбрал за нелегалната засега всеградска гражданска мобилизация. „Не съм от ДБ-то. Даже ги мразя, щото съседката е фенка на генерал Наско. Като иска да си спомни какво е оргазъм, почва да скандира неговото име. А нейният оргазъм стана всеки ден, бе? И аз нося сърце мъжко. Как да трае пред очите му да късат копчето от ризата на Манол Пейков, в никакъв случай!“, наежен е Стоян Пенчев Стоичков от Кършияка. „Викам на жената: „Вади колкото имаме яйце от хладилника!“. Пита ме омлет ли ми се е преял. „Не, ма, не виждаш ли какво става в Пловдив. Събират доброволци. Ще ни водят пред парламента. Да пазим Манол Пейков. Няма да ходя невъоръжен, я!“, настървен е Мишо Клизмата от ЖК „Тракия“
Особено напират за доброволки дамите. „В това джендърско време един Мъж на годината ни остана! Я го вижте какъв левент е! Завистници му посягат! Затова в спалните ни тишината вече ще ни проглуши ушите! Няма да стане! С фиби и нокти ще го браним!, заканват се пловдивчанки.
И в Столипиново се готвят. „Стига си хвъргала боклука през балкона, ма! Дръж си го! Ще го носим да го мятаме пред Народното събрание, да стане нерегламентирано сметище там. Да ги заринем, щом така правят с Манол бей!“, нахъсват се взаимно.
Паралелно с бойните доброволчески хвърковати чети интелектуалците временно са спрели да творят личностното си творчество. Водени на ротационен принцип от бъдещ лауреат на Нобел и от последния носител на наградата за цялостно творчество, ще поощряват написването на жития, оди и кантати, посветени на Манол Пейков. С помощта на общинската култура вече са обявили обществени поръчки, за които могат да кандидатстват всички творци. С привилегия ще са тези, които ползват писмеността „шльокавица“ и са „дългопишковци“ тоест пишат само с дълги букви. Тъй като събитията около Манол Пейков се менят ежедневно, за по-скоростно е дадена поръчка на най-видния украински композитор да префасонира хита „Крокодилът Гена“ на „Крокодилът Пейков“. Подменяйки незначително и текста. „А нам все равно. А нам все равно!“, да стане „А нам НЕ все равно. А нам НЕ все равно!“, да е пределно ясно, че не ни е все тая дали ще линчуват или не Манол Пейков.

Публикувана на
02 Юни 2023 година