Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Цял Пловдив настръхна наежено, заплашват Манол Пейков с линч

Депутатът от ДБ Манол Пейков обяви днес от парламентарната трибуна, че е бил подлаган на системен тормоз от „Възраждане“ след репликата, изречена по адрес на лидера им Костадинов. В началото на май той самоотвержено разкри истината, че т. нар. Копейкин бил "късопишков", тоест четящ само къси букви. Подметна нещо и за децата му.
Динко ПЕТКОВ

Пореден голям скандал разтресе парламента. „ Всеки път, когато някой се опитва да срами България, ще реагираме твърдо и безкомпромисно.“, това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на брифинг. заради физическата саморазправа в пленарна зала.
"Това същество се казва Манол Пейков. И другото подобно, в момента, в който станат и излязат от трибуната, ще ги сваляме веднага", закани се той. "Няма да допуснем тези хора да излязат на парламентарната трибуна. Излязат ли те, излизаме и ние", закани се той.
И даде думата на депутата Веселин Вешев, който влезе в пряк сблъсък с Манол Пейков. "Онзи рошавият господин се пресегна към главата ми, взе ми очилата. Умишлено се пресегна. Свали ги от главата ми, стигна ги и ги счупи. Не съм му направил нищо, просто бях близо до него", обясни Вешев.
"Г-н Вешев е шампион по силов трибой. Нали си представяте какво би станало, ако си позволи да упражни насилие? Ако си бяхме позволили, някои хора нямаше да могат да развяват рошавите си гриви. Вижте, няма смисъл да коментираме безсмислици. Не сме в детската градина, за да се ритаме", вметна за Костадинов.
Пейков се с неофициален никнейм „Генератора“, след сърцераздирателния му зов „Дайте да дадем!“, събирайки пари за генератори, за не стоят украинците на тъмно. Под тепетата подвикват свойски зад гърби му: „А нам все равно, а нам все равно!“, визирайки с каква страст пее като солист на детски хор хитът „Крокодилът Гена“. Той за пореден път показа, че като повечето си депутатски колеги не разлиства единствено банковите си книжки, цитирайки Умберто Еко и така, за да подметне, макар и косвено :"Възрожденци" фашисти!“.
Пейков се обърна с молба към самите избиратели на партия „Възраждане“, громяща националния интерес на България, да мислят за кого гласуват следващия път, защото техните гурута сега излъчвали единствено пар екселанс омраза. Уточни все пак, че поотделно намирал общ език с някои от тях. Вероятно имаше предвид някои дами от парламентарната група на „Възраждане“, които, разминавайки се с него, възкликвали с неприкрито възхищение: „Ей това е Мъж на годината! Какъв само му е пакетът на дългопишков!“, предполага се, че имат предвид колко дълги букви чете.
Пловдив днес настръхна наежено, след като Пейков призна, че бил заплашен с линч. „Маноле, мой човек си! Предлагам ти любимото си куче чихуа-хуа. Нека те пази от копейките!“, реагира негов филибелийски почитател. Друг пък гарантира: „Вземи за охрана тъщата. Никой няма да посмее с пръст да те докосне, ако му е мил животецът!“. Има и местни тарикатки, които използват ситуацията, за да са по-близо до тазгодишния Мъж на годината. „Чаровнико, готова съм да те браня всеотдайно даже от спалнята ти! Готова съм на една нощ пробен срок!“, излиза с конкретна оферта подтепетна хубавица.
Съветват Пейков да се обърне за персонала защита съм Георги Гергов. Единствено охраната на х-л “Санкт Петербург“ може да го опази от линча. Тя удържа десанта, който направи лично Пейков срещу Панаира, справяйки се с вербалната му атака и тежкокилограмното му нападение, затова може да й се разчита, че ще пази косъм да не падне от буйната му грива.
С обещание, че ПП и ДБ ще устоят на провокациите на прокремълската "Възраждане" и че няма да позволят да се реализира опитът за саботаж на парламентарната република, на демокрацията, Кирил Петков, лидер на ПП, излезе на трибуната в НС, за да защити колегите си в пленарната зала, подложени почти на линч от "законотворците" на Костя Копейкин.

Публикувана на
01 Юни 2023 година