Новина от категория България
Архив на публикациите

Руди Гела напусна ПП-ДБ

Радостин Василев е взел решение да напусне парламентарната група на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" след като опитите му да стане министър на спорта в бъдещия ротационен кабинет "Денков-Габриел" са се увенчали с фиаско..
Познатият с прозвището си Руди Гела, обяви, чеще даде специална пресконференция заедно с членове на управителния съвет на гражданско движение "Силна България" във връзка с коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ. "Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!", завършва обявлението му във Фейсбук, както Lupa.bg своевременно информира. Това на практика означава, че Василев ще се отцепи от парламентарната група и вероятно ще остане независим народен представител.
Причината за внезапно бликналата ярост у Руди Гела не са толкова неговите всеизвестни "честност" и "принципност", а гнева му, че категорично не е бил одобрен за министър на спорта. Василев имал договорка с един от съпредседателите на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков при евентуално правителство на ПП-ДБ, той отново да оглави спортното ведомство. Бъдещият премиер акад. Николай Денков, както и коалиционните партньори от "Демократична България" обаче били категорично против. Министърът на спорта ще е друг - спрята се името на автомобилния състезател Димитър Илиев, но и това не е сигурно.
Руди Гела се опитвал всячески да се пребори за министерския стол, твърдят източниците ни. След като е станало ясно, че това не може да се случи, той е имал финален остър разговор с Кирил Петков и Асен Василев в сряда, в който ги е информирал, че ако не го сложат за министър, ще напусне партията и ще направи обичайните за него медийни панаири.лупа

Публикувана на
25 Май 2023 година