Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Мария Силвестър със случаен младеж правят шоу на Гребната

Актрисата и телевизионна водеща Мария Силвестър предизвика нескрит интерес на Гребната база с участието си в необичайна акция. Тя покани непознат млад мъж да седне на пейка до нея и дълго се гледаха, така както го направиха Улай и Марина Абрамович по време на пърформънса „Артистът присъства”.
Ролята на Силвестър обаче бе съвсем различна. Чрез слушалки и на фона на цветна инсталация, която прилича на арфа, тя се опитваше да провокира партньора си да се отпусне и отдаде на усещането за откъсване от външния свят.

Пускаше му музика от мобилния си телефон, а после го накара да направят заедно фигура, като я вдигне във въздуха. След края на необикновеното общуване през музика и жестове, поведе младежа към сградата на Младежкия център, където той премина през различни зали, в които отново се обърна към природата.
След края на акцията Силвестър покани поредния човек за преживяването.
Пърформънсът на популярната телевизионна водеща е част от проекта „Pure Plovdiv” на базирания във Франция български артист Християн Бакалов. В периода до септември той ще промени визуалната среда с мащабни инсталации на Гребната база, Младежкия център и Братската могила.
„Преди година дойдох в този град и се влюбих в него. След това предложих проекта на Община Пловдив и той е факт. С него искам да свържа трите обекта и да насоча вниманието на публиката към тях.”, разказа Бакалов.
Външната исталация вече е видна за посетителите на Гребната база. Старата рибуна на Гребната база също ще бъде трансформирана от визуалната инсталация „Pure Plovdiv в цветовете на Олимпиадата=
На 17 r 18 юни ще се състои Церемония по откриването визуалната инсталация на Братската могила, с участието на доброволци и водещите - актрисата и телевизионна водеща Мария Силвестър и културнияj антрополог – Ралица Герасимова (ReBonkers Варна).трафикнюз

Публикувана на
25 Май 2023 година