Новина от категория Светът
Архив на публикациите

13-г. девойче, изнасилено от българин, забременяло от роднина

13-годишно момиче от Мани твърди, че е изнасилено от двама чужденци, по народност от Бангладеш и България, а по-късно и от неин роднина, от когото е забременяла. Родителите на девойката подадоха сигнал в полицията, който се разследва под микроскоп, заради крехката възраст на жертвата.
След показанията на непълнолетната, полицията задържа двамата чужденци, които по време на разпита признаха, че са имали сексуален контакт с 13-годишната, но отрекоха обвинението за изнасилване, с твърдение, че всичко е направено с нейно съгласие.
Според информация 13-годишната е сексуално малтретирана и от неин роднина, който е в затвора за друго престъпление, и изглежда въпросното лице е бащата на новороденото дете.
Родителите разбрали за случилото се едва когато малолетната девойка се оказала в напреднала бременност. В началото на януари тя родила здраво момченце.
Случаят започнал да се разплита от октомври 2022 г. Непълнолетната предизвикала съмнения в училище, след като започнала необяснимо да качва килограми, особено в областта на корема. След координирани действия от директора на училището и консултация с местен лекар, като част от профилактичен преглед на всички деца, на непълнолетната ученичка са направени кръвни изследвания, при които е установено, че е бременна.
Мобилизацията на властите бе незабавна и момичето извадено от семейната си среда и настанено първоначално в здравния център „Ареополис“ в болницата на Спарта, а оттам в болница в Атина, където бе подложена на изследвания заради крехката й възраст. Оттогава до раждането непълнолетната живеела в родилен дом в Атина, където получавала необходимата медицинска и психологическа подкрепа.
След раждането компетентните служби са започнали процедурата по осиновяване на детето, като се очаква и официалното заключение относно бащинството на бебето. Според същата информация непълнолетното момиче вече е преместено в пансион в района на Патра./труд

Публикувана на
26 Март 2023 година