Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Директорка изгоря заради гола скулптура

Директорка изгоря заради порнографско съдържание в часовете, след като родители я натопили. Директорката на училище във Флорида била принудена да подаде оставка, след като скулптурата „Давид“ на Микеланджело била показана на ученици в час по изкуство, пише UNILAD.
Хоуп Караскила заяви, че е останала „натъжена“ от развоя на нещата.
Училището било задължено да преподава ренесансово изкуство в шести клас и затова урокът включва изучаване на скулптурата „Давид“ на Микеланджело. Директорката посочи, че заради проблеми в комуникацията между нея и учителя, който преподава урока, родителите не били информирани какво ще учат техните деца. В резултат на това трима родители се оплакали, че урока е разстроил децата им, като двама казали, че им се иска да са били уведомени предварително, а третия заявил, че урока е порнографски.
„Давид“ на Микеланджело, статуя на гол мъж, е създадена между 1501 и 1504 г. и е описана от Галерията на Академията на Флоренция като символ на силата и независимостта на флорентинците. Според директорката след оплакванията й било поставен ултиматум - оставка или уволнение, въпреки, че не й били обяснение причините за него.
В изявление, публикувано след нейната оставка, Караскила твърди, че било "изразено недоволството от нейното ръководство, когато родителите са се разстроили от политиките на училището".
„Бяха по-загрижени за съдебните спорове и успокояване на малка част от родителите, вместо да се доверят на моя опит като педагог повече от 25 години“, каза тя. /телеграф

Публикувана на
25 Март 2023 година