Архив на публикациите

Ани Салич ремонтира манастир

Новинарката Ани Салич се е заела да събира дарения за Кладнишкия манастир край Перник. Журналистката призовава приятели и познати да подпомогнат старата черква, която се нуждае от спешен основен ремонт. Самата тя е един от най-големите дарители на светата обител и заедно със стопанина на манастира – отец Орлин, са направили не едно и две добри дела.
Салич уточнява, че за предпочитане е миряните да даряват строителни материали, а и онези, които имат желание и възможност да помогнат само с безвъзмезден и всеотдаен труд, също са добри дошли.Целта на мащабния ремонт е част от почти рухналите постройки на манастира да бъде пригодена за живот и там да се настанят хора в нужда от околията. Кладница е село на южния склон на Витоша в близост до София, в което в момента живеят около 500 души, а поне 50 от тях са социално слаби и са на ръба на мизерията. Отец Орлин, който се опитва да съживи манастира, за да приема болни, обезверени и бедни хора, вярва, че може да осигури дом на мнозина. Само преди няколко месеца отново с помощта на Ани Салич отчето основа хранителна банка, която да снабдява с топла храна най-бедните в околията.
Кладнишкият манастир отдавна е присърце на новинарката, която живее в непосредствена близост до него. От години тя обитава къща в съседното пернишко село Рударци, където също помогна на местните да имат свой собствен храм. Тв звездата обича да посещава черкви и манастири из цялата страна, където се пречиства и зарежда с добра енергия./ретро

Публикувана на
24 Март 2023 година