Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Да спасим Божидара!

Преди 15 лета красивото момиче от софийското градче Божурище преминава успешно трансплантация на важния орган, но през пролетта на миналата година състоянието й рязко се влошава. Тогава Павлова изрече смразяващите думи, че вероятно й остава само седмица живот. Младата дама продължава битката си до ден-днешен, но житейските й изпитания са наистина огромни.
"Страдам от хронична бъбречна недостатъчност и от почти седем месеца посещавам животоподдържащи процедури по хемодиализа, които ми понасят изключително тежко, а заедно с това увреждат останалите ми органи и системи. Единственото възможно лечение е бъбречна трансплантация, като операцията е на стойност 120 хиляди лева в Беларус.
Стойността на една седмица предварителни изследвания и хемодиализа е 7 хиляди долара. Към момента нямам други варианти за трансплантация, тъй като нямам подходящ донор", разкрива за тежкото си състояние 28-годишното момиче, цитирано от plovdiv24.
През март 2008 г. 12-годишната тогава Божидара е успешно трансплантирана в детска болница в Москва. Операцията е заплатена изцяло от дарения и момичето и близките й се обнадеждават, че животът ще продължи нормално. Преди години историята на Божидара трогна мнозина, когато стана ясно, че институции бавят трансплантацията на момичето.
Документацията беше готова, но дълго време чакаше буквално само за един подпис. За съжаление отново е изправена пред изпитание за живота си.
Всеки от нас може да помогне на Божидара с финансова подкрепа:
Титуляр: Божидара Павлова
Основание: Дарение
УниКредит IBAN: BG27UNCR70001598046163
Изипей IBAN:
BG52ESPY40040023204421
PayPal:
www.paypal.me/BozhidaraP
Revolut: @bozhidara16

Публикувана на
24 Март 2023 година