Новина от категория България
Архив на публикациите

Наесен ни чакат два вида избори

Правителство трябва да има, но не може. България се лута между трябва, но не може. Но се лута не политическата класа, а електоратът.
Политическата класа е много уморена, въпреки че не се издава. С ужас гледа как наесен ще ни чакат два пъти избори, защото законът забранява да има местни и парламентарни избори едновременно. Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев.
И допълни, че политиците искат да направят коалиция, но не смеят заради страх от електората.
"България е прехарчила, има едни 10 млрд, които стърчат в бюджета и няма как да се платят. Пенсиите, заплатите са надути до степен, че България не може да ги произвежда. Следователно новият министър-председател трябва да излезе и да каже - "момчета, има проблем, замразяваме това, махаме онова".
Друг страх е войната, защото България е прифронтова страна с изключително неприятна перспектива конфликтът да се принесе в Приднестровието. И с изключително неприятния факт, че Китай пое Русия на буксир.
Тази война ще продължи безкрайно. Путин прави ужасяваща услуга на своята държава, защото тя се превръща във втория Виетнам. Напът е това място да се превърне във вечен цирей. Заради това нашите съюзници казват - трябва стабилност. Това изисква от нас консенсус".

Публикувана на
23 Март 2023 година