Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Какво стана с чичо Митко от Ямбол, спечелил 12 милиона от лотарията на Божков

През 2017 година билетите от Националната лотария на Васил Божков се харчат като топъл хляб. Милиардерът е измислил много находчиво името на хазартната игра, създавайки чувството, че това е нова версия на някогашната държавна лотария, която даваше апартамент в София плюс лека кола „Волга“ – абсолютен връх на социалистическата представа за богатство и разкош.
Привлечени от мечтата да станат милионери в един миг, хиляди българи купуват билетите на Божков. Всеки ден лавките на бъдещия му враг Делян Пеевски и другите обекти продават по 500 000 билета.
И изведнъж един обикновен човек – 66-годишния Димитър Митев от Ямбол печели не един и два, а цели 12 милиона лева. По това време той е шофьор на камион и не може да повярва на случилото се.„Това са много пари. Не е хубаво толкова много пари да има човек. Ние сме обикновени хора, не сме бизнесмени или търговци, не знаем какво да правим с толкова много пари“, разказваше тогава най-новият български милионер, припомня socbg.com.
„Ще продължа да работя. Ще бъда при хората, при приятелите, ще си работя на камиона. Но ще си почивам повече. Досега не си почивахме, пък и нямаше пари за почивки. Досега си мислех, че съм карък. Още не вярвам, че съм спечелил толкова много пари. Не съм на себе си“, казваше Димитър.
Първоначално мислел, че е спечелил 12 хил. лв. „Желая да съм жив и здрав, и да не остарявам, за да мога да си изхарча парите“, шегуваше се той.
Димитър си бе избрал да получава по половин милион годишно в продължение на 20 г., вместо да вземе цялата сума. Казваше, че изпитва страх заради печалбата: „В България няма нищо сигурно“. И се оказа жив пророк на самия себе си. Преди 4 години Националната лотария на Васил Божков приключи. Той избяга за Дубай, а държавата започна да го преследва.Както е известно, след краха на някога най-богатия българин, никой от печелившите не е взел и лев от полагащото му се и едва ли някога ще вземе.Днес чичо Митко е пенсионер и вече не е ерген. Намерил си е сгодна жена, която му готви, чисти и го пере. Двамата си живеят в родния му Ямбол и няма никаква следа по него, че преди 6 лета спечели толкова много пари.

Публикувана на
23 Март 2023 година