Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ботев и Локо ще са под наем на Колежа и Лаута

Футболният Ботев Пловдив ще трябва да плаща месечен наем в размер на 5549.54 лева без ДДС за ползването на стадион "Христо Ботев", а "Локомотив" - 4853.99 лева без ДДС за частта от комплекс "Лаута", което ползва.
Това предложение ще внесе за разглеждане на предстоящата сесия на Общински съвет кметът на Пловдив Здравко Димитров.
В решението е отчетено намерението на ПФК "Ботев" за използване на упоменатия спортен обект за провеждане на официални футболни мачове. В решението са упоменати параметрите: празен терен с площ 31549.80 кв.м. и застроена площта, съставляваща Сектор А, Б, В, и Г с РЗП от 26480.30 кв. м.
Въпросният документ ще уреди взаимоотношенията между ПФК "Ботев" и Община Пловдив до провеждане на процедура за дългосрочно ползване.
Предвид осъществяваните СМР в спортния комплекс "Лаута" и поетапното въвеждане в експлоатация на отделните трибуни, до окончателното финализиране на строителните дейности не може да се проведе процедура по дългосрочно предоставяне на стадион "Локомотив".
Отдаването под наем ще уреди взаимоотношенията между ПФК "Локомотив Пловдив-1926" и Община Пловдив до провеждане на процедура за дългосрочно ползване.

Публикувана на
22 Март 2023 година