Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Ужас! Полицаи изнасилвали свои колежки и уринирали върху тях

Служителка в лондонската полиция е била многократно изнасилена от колега, а екипът е уринирал върху нея по време на "ритуали за посвещение". Делата по случая обаче са прекратени. Биологичните доказателства са унищожени, след като фризерът, където се съхраняват, се развалил.
„Всички фризери, използвани за съхранение на улики от изнасилвания, бяха в лошо състояние и унищожаваха доказателства“, се казва в доклада, цитиран от Sky News.


Това води до прекратяване на разследванията на стотици случаи на изнасилване. Полицайка, многократно изнасилвана от колега, се опита да посегне на живота си. Жената, която ще наречем "полицай А", заяви, че това е "публична тайна в техния екип, но малко хора искат да говорят".
Описвайки "най-лошия и последен инцидент", тя разказа: "Той ме удари по лицето, загубих съзнание и ме изнасили. Окото ми беше насинено, а устните сцепени."
Полицай А разказа, че тя и колегата ѝ са останали в един екип въпреки нейните молби към ръководителите да бъдат разделени, без да разкрива причината.
„Бях толкова ядосана и толкова разочарована от тях и реших, че не мога повече. Бях тотално отчаяна. Опитах да се самоубия заради полицейското разследване, това изцеждаше живота ми", сподели тя. След две години разследване не са предприети никакви действия, а самата жертва е обявена за "размирник".
Друга полицайка, която ще наречем "полицай L", също сподели, че колегата ѝ често я докосвал неуместно, принуждавал я да седне в скута му и я докосвал по интимните части, докато се преобличала в общите съблекални. Тя заяви, че е докладвала на шефовете си, но „нищо не е направено по въпроса".
Месеци по-късно тя разбира случайно, че делото, което е завела, е прекратено, когато се сблъсква с колега в коридора, който й казва „съжалявам за това, което стана, но така става обикновено“.
Полицай L оспорва решението на съда, но й бе отговорено: „Вашата дума е срещу неговата“.
След като случаят беше прекратен, L твърди, че е била заклеймена като лъжкиня и създаваща проблеми и е била отхвърлена от колегите си.
Докладът описва подробно "ритуалите за посвещане", включващи "унижението на младши служители" в Met Police. Това включвало предизвикателства за ядене на храна, уриниране върху хората и сексуални посегателства.
Полицайка разказа пред Sky News, че ритуалите за посвещаване са често срещани в нейната част, като жените са били принудени да ядат цели чийзкейкове, докато не повърнат.
„Онези, които отказваха да участват, бяха отритнати от екипа", разказа тя.
Полицай с хомосексуална ориентация пък е бил мишена на "продължителна кампания на хомофобия от вътрешността на полицията".
Той е виждал съобщения в WhatsApp, разменени от колеги, които планират помежду си да го тормозят сексуално. Той бил обект на хомофобско насилие и от анонимни акаунти в социалните медии.
"Това ще прозвучи доста смешно, но... страх ме е от полицията. Не вярвам на собствената си организация. Промених маршрута, по който вървя, за да избегна преминаването покрай полицаи, когато не съм на работа", сподели той.
Полицай заяви, че процентът на разкриваемост - делът на случаите, в които е идентифициран заподозрян - за изнасилване е толкова нисък, че на практика то е легализирано в Лондон. Според него полицията просто не вярва на жертвите на насилие.
Много жертви описаха, че са били „отблъскани“ от полицаи, които „обезценили чувствата им и ги накарали да вярват, че това, което са преживели, не е престъпление“, се казва в доклада.
На една от жертвите на изнасилване било казано, че е направила нещо, за да провокира нападението и че е трябвало да се постарае повече, за да се защити от насилника си.
Полицаите често оправдавали изнасилвачите с думите: „Това е първото му нарушение. Той просто е много млад.“
На друга жертва пък е казано, че е параноична и е попитана дали има психично заболяване./лупа

Публикувана на
22 Март 2023 година