Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Руски милиардер влиза в Ботев Пд?

Руският милиардер Сергей Галицки обмисля възможността да влезе в управлението на Ботев (Пловдив). Босът на Краснодар, който е един от най-големите милиардери в Русия,  състоянието му е оценено на 3,5 милиарда долара, се очаква да бъде на трибуните на “Колежа” по време на първия двубой на “канарчетата” след подновяването на шампионата срещу Левски.
С него ще бъдат сегашният собственик Антон Зингаревич и баща му Борис Зингаревич, информира Спортал. Все още не е ясно каква роля ще има Галицки, ако реши да бъде част от ръководните фактори в Ботев.
“Канарчетата” имат близки отношения с Краснодар, като през миналото лято трима от футболистите на пловдивчани бяха продадени на руския тим - Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука. Те прекараха една година под наем при “биковете”, а след това бяха и перманентно продадени.
Трябва да се отбележи обаче, че финансовите ограничения, които бяха наложени на Русия, са оказали влияние на Галицки. Макар и лично той да не е санкциониран, както други руски олигарси, част от неговите авоари са замразени.

Публикувана на
22 Март 2023 година