Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

"ПП свалиха гащите на България"

Броени дни преди поредните избори в България Георги Марков дава ексклузивно интервю, в което говори за реалната политическа ситуация и у нас, и по света, за всичко, което не се излъчва от малкия екран, или по-точно - се спестява умишлено. Още през 2021 г. бившият конституционен съдия и ексдепутат от гражданската квота на ГЕРБ предрече "избори до дупка" и прогнозата му се оказа много вярна.
- Г-н Марков, за пореден път сме на прага на избори, в условия на абсолютен политически, икономически, а и институционален хаос. Можем ли да очакваме този път да се случи по-различен сценарий?
- Още 2020-та година аз публично прогнозирах, че в България ще има избори до дупка. И тази моя прогноза се сбъдна! Насложиха се много проблеми в българския политически живот, основният от които беше извършения пуч срещу ГЕРБ и Бойко Борисов.
Той се състоя под юмрука на Радев, но с активното участие на всички НПО-та в България, които са финансирани основно от Сорос. Като започнете от отвореното общество на Иван Кръстев и неговия Център за либерални стратегии, минете през Фондация „Америка за България“ и стигнете до Института за правни инициативи на Христо Иванов.
Тътреха се бесилки, тътреха се ковчези, въведе се машинно гласуване и последните избори, които минаха, очертаха най-печалната картинка за българския парламентаризъм.
На практика за партиите от предишния парламент гласуваха едва 36% от населението. Дори победителят ГЕРБ едвам взе 600 000 гласа, а всички останали партии следваха по 500. И се получи следното – от 2 август миналата година, макар че сме парламентарна държава, четвърти сезон ни управлява президентът. Той започна да ни управлява лятото, мина и зимата, а ето, че пукна и пролетта.
Българският парламент нямаше кураж да отмени изцяло машинното гласуване, а трябваше, защото то е ненадеждно и не гарантира достоверността на вота. А че това е така личи и от решението на Конституционния съд на Германия – това прословуто решение още от 2009-та; тази техническа нация Германия отрече машинното гласуване като не осигуряващо достоверност на вота.
В крайна сметка ние се явяваме на тези избори, а въвеждането на бюлетината е крачка напред. Може би малко ще вдигнат активността от 36% на миналите избори и около 3% гласували с бюлетината „Не подкрепям никого“.
Тази щуротия „Не подкрепям никого“ я няма никъде по света! В България тя бе въведена, когато се състоя опит със закон да бъдат принудени гражданите да гласуват задължително, а според българската Конституция гласуването е субективно право, а не задължение.
Можем да се надяваме на тези избори за малко по-висока активност, както прогнозира и проф. Константинов – около 300 000 души. И въпреки това, тя ще е много малка.
Към този момент не виждам партиите да са станали по-силни и това не е добре. Партия, която не спечели поне 1 000 000 от гласовете, дори и да победител, дори и да е мандатоносител, няма достатъчно обществена подкрепа, за да може да направи опит да състави правителство.
ГЕРБ води една чудесна предизборна кампания. Борисов на практика ще обиколи абсолютно всички големи градове в България и тази среща на живо с неговите симпатизанти, без всякакво съмнение, стяга структурите на ГЕРБ, които и без това са партия с единствено национално покритие. Мисля, че това ще донесе победата на Борисов с около 5%!
- А какви прогнози давате за ПП и ДБ на тези избори?
- Колкото до ПП и ДБ – партизаните на Сорос, както аз ги наричам, само за две години те съсипаха България! Българинът трябва да избира, дори и да не харесва Борисов, между това, което има на политическия пазар – от двете злини по-малката.
Борисов остави една подредена България. Дори и да не го харесват, все пак, 22 години е в държавния живот на България, 3605 дни е премиер, два пъти кмет на София и главен секретар, и остави много направено за България. Достатъчно е да споменем трите метростанции в София, магистралите до южното и гръцкото море, спортните зали, църкви, тангенти, пречиствателни станции, моста на Дунава, какво ли още не.
Докато тези, сложени от американското посолство и от „Америка за България“, натрапени ни кирчовци, буквално за две години съсипаха България!
Ние бяхме трети по икономически растеж, когато Борисов ни остави държавата,
с добър кредитен рейтинг и финансова стабилност, която ни отведе в чакалнята на еврозоната. И нещо много важно – със сигурни граници!
Бойко успя да се договори с Ердоган. Нямаше такива грозни гледки по пътищата, такива катастрофи, загинали, издушили се деца, изтрепани наши полицаи. Нямаше такова нещо! И Кеворк Кеворкян, който ми е голям приятел, казва:
„Ние сме държава във фалит!“
Да, ние не само сме фалирали финансово – с тази инфлация до небесата, както се вижда, но сме фалирали и институционално.
Имаме непопълнен Конституционен съд! Имаме Висш съдебен съвет с изтекъл мандат. Десетки институции непопълнени и един ниско легитимен президент, с едва милион и половина застанали зад него на изборите. И един парламент, който все повече за много хора става ненужен.
Самият факт, че 2/3 от българските избиратели на последните избори им обърнаха гръб, показва, че България има криза на парламентаризма. Чуваха се приказки за болонки, дебели задници. Изключително ниско ниво на юридическа мисъл. И в крайна сметка много хора могат да си кажат – ами, ако така ще я караме, защо са ни партии, защо ни е парламент, да ни управлява тоя Радев със служебно правителство, и колкото – толкова.
- Да, но тези, които биха си казали така, както казвате, вероятно в голяма степен са същите, които отбелязват графата „Не подкрепям никого“ в бюлетината, като израз на своя, така наречен, наказателен вот. Наказателен за кого обаче…?
- Точно така е! Но тези, които, по една или друга причина, не харесват Борисов, или им е омръзнал, не трябва да се превръщат в мазохисти. То няма някой, когото всички да харесват, дори и Виктор Орбан, този уникален феномен, за когото съм написал книга, същия пример. Него го харесват 2/3 и 1/3 не го харесват.
Но не трябва да се превръщат в мазохисти, които, наказвайки един вид Борисов, да накажат цяла България, включително и себе си. Простият въпрос тук е – при кого живя, бе, Иванчо? Като наказваш Борисов ли е по-добре или при тези, така наречени кирчовци, кокорчовци и това юридическо недоразумение Христо Иванов.Големият проблем на България е, че се позволи десетилетия наред НПО-тата да получават пари отвън, за да извършват политическа дейност, което е изрично забранено по Конституция.
Всъщност, ПП е едно НПО, в което всичките, като започнеш от Кирчо и стигнеш до оня, химик-академик, са минали през „Америка за България“.
Те свалиха гащите на България! Извършиха национално предателство, подменяйки нашата обща история с Македония – с някаква авиолиния София – Скопие, която, така или иначе, не се състоя. И днес там ни викат „въшки“, „татари“, „фашисти“. Аз не искам македонците да ни обичат, но езика на омразата се лее с пълна сила. Защото ние свалихме гащите и за тях стана много удобно да ни унижават. Тези момчета бяха сложени да разбият България! Вие сте много млада още и вероятно не знаете за прочутото есе на Джордж Сорос от 1993 г., в което той казва две важни неща.
Едното е, че трябва да се развива отвореното общество – и забележете – най-големият враг на отвореното общество е националната държава и историческата памет! Затова трябва да рушим националната държава, християнството, християнските ценности и историческата памет.
И второто – трябва да унищожим Русия, но ние не можем да я унищожим само със западните сили, защото запада, като общество, не желае неговите деца да се връщат в ковчези. Затова този циник Сорос казва – трябва да се разширим на изток, което и стана, за да изтрепят един вид източноевропейците, както и се случва сега в Украйна. Ето затова задачата на ПП и ДБ бе да разрушат националната държава България, да затрият нашата историческа памет, да сменят стихотворенията на Иван Вазов с есетата на Джордж Сорос, да въведат третия пол и да отворят България за мигранти. Това е задачата, които те горе-долу успяха да изпълнят.
- Можем да кажем, че описвате едно дъно, изключително тежко състояние, в което се намира България към момента. Как се излиза от подобно политическо, държавно и чисто човешко положение с наглед израз на безизходност?
- За да се опитаме да излезем от тази невероятна политическа дупка, в която сме попаднали, трябва да се направят няколко много радикални неща. Фактът, че национални и електронни медии у нас се държат от хората на Сорос – bTV и Нова тв, и има страх от американското посолство, това трудно ще се случи. Но ето какво трябва да направим. Когато в България се появи лицето О’Брайън и размаха някакъв закон „Магнитски“, той отиде в ръцете на българския държавен глава – президентът Радев.
Какво падение на България! Какво падение! Какво раболепие!
Държавен глава, макар и на малка страна, приема официално някакъв треторазреден чиновник – координатор, заедно с вицето и цялата свита съветници, за да ни лупа по главата някакъв списък „Магнитски“, след като има решение на български върховен съд, че не важи на нашата територия.
Затова, когато О’Брайън дойде следващия път, защото това ще се случи, скъсваме го това писъмце „Магнитски“ и го хвърляме в кошчето, както би постъпил Орбан. Даже той не в кошчето, а щеше да го хвърли в Дунава и на Видин да го чакат Христо Иванов, Иван Кръстев и Иво Прокопиев – всичките до един комунистически отрочета от тежко обременени комунистически провинциални фамилии, които днес станаха първи американофили, и първите партизани на Сорос в България.
Второ – ние трябва да кажем, че американското посолство не е редно да привиква български политици и да ни казва как да живеем, защото ако това е възможно, сега вие, аз, медията, ние, като общество, и институции, трябва веднага да накараме нашия посланик в САЩ да зададе няколко бързи въпроса.
Госпожи и господа американци, ние сме много разтревожени и като българи за вашата демокрация!
Как се опитвате точно днес да сложите белезници на вашия президент Доналд Тръмп? Белезниците иска да ги сложи прокурорът на Манхатън, който е финансиран и назначен от Джордж Сорос. И това го казва не Аврам бакалина, а Рон Десантис, губернатор на Флорида, вторият по сила човек в републиканската партия. Каза го и самият Тръмп! Как може заради някаква щуротия – че някаква кака казала, че през 2006-та имала любов с него, пък той 2016-та, за да й запуши устата, й дал 130 000 евро?! Как е възможно, другари американци?! Ние сме толкова разтревожени!
Да отнемете през нощта от дома му дипломатическия паспорт на президента си и да го лишите от политическа легитимация?! Ние тук, в България, никога не сме си позволили да вземем дипломатическия паспорт на Първанов, Плевнелиев или Стоянов! Разтревожени сме от това, другари американци, и ще ви сложим български „Магнитски“, защото за вашия президент Байдън вчера излиза в Fox News публикувано факсимиле от данните на контролната надзорна комисия в камарата на представителите на Щатите.
Фамилия Байдън е получила от Китай 3 милиона долара – има публикувана и снимка – по времето, когато Байдън е вицепрезидент, а неговия син Хънтър работи в голям енергиен украински концерн и лапа по 50 000 долара на месец, които в своята книга после описва, че са дадени за мадами, кокаин и алкохол.
Е, това ли е вашата демокрация?! Че сте затънали в престъпност! Че хората от Ню Йорк вече бягат в Тексас, във Флорида, защото не се издържа!
Да поставим тези неща на американските другари, включително и с открадването на изборите на Доналд Тръмп с гласуване на умрели от гробищата по пощата!
Те затова ни лупат с „Магнитски“ – защото има партньорство, ами като има – ще ви лупаме и ние!
И третото, което трябва да направим, е да изгоним собствениците на Нова телевизия и bTV от България, като телевизии, работещи срещу националния интерес на страната, и да вървим към максимата на Орбан – една държава не може да бъде суверенна, ако 50% плюс не са в ръцете на държава – медии, енергетика, банки!
В Унгария 50% плюс от медиите са в унгарски ръце и не непременно на държавата. Същото е и с банките, и с енергетиката. Това е една държава, в която само веднъж да дойдете и да ви разходя, ще видите за какво става въпрос. Сигурна държава!
Не изгоним ли Сорос от България, никога няма да се оправим. Напротив! Ще ни вкарат във война с руснаците!
- Вие живеете в Унгария от доста дълго време вече. Как изглежда случващото се в България, погледнато отвън? Разделението на фили и фоби, езика на омразата...
- Всичко е до манталитет, какво да ви кажа… Унгарският народ, за разлика от нашия, не беше послушен при съветския комунизъм. Напротив! Въстана всенародно 1956 г. и се би 10 дни с над 3000 съветски танка.
Западът го предаде, не се намеси. Обрече Източна Европа на комунизъм. Ние не сме имали човек като Орбан, който на 16 юни 1989 г. да извика на площада съветските войски да напуснат страната. Нито имахме кураж да отворим 1989 г. границата с Гърция, както Унгария отвори с Австрия.Те си държат паметника на Съветската армия, който е тук, в парка Сабачак, близо до парламента. Оставиха го като исторически факт. И до него направиха една статуя на великия американски президент Рейгън, с която всеки се снима. Има и една статуя на Буш. Това е положението.
Днес Унгария се държи хладнокръвно. Осъжда войната в Украйна, за териториалната цялост на Украйна е, но не участва под никаква форма във въоръжаването на Украйна. И това е желанието на 97% от унгарците, защото се проведе национално допитване, в което участваха легитимно 1 милион и 400 хиляди унгарци.
Това не е нашата война!
Орбан спечели с над 2/3 на 4 април миналата година с прост лозунг: „Война или мир“. Защото Украйна нито е член на ЕС, нито на НАТО. Русия извърши агресия, но тя беше предизвикана още 2014-та година с Майдана, който Сорос извърши в Украйна. И това трябва много добре да се знае.
Към днешна дата се получи следната картинка – войнолюбците на Байдън – Антъни Блинкен и Виктория Нюланд направиха най-голямата беля на Америка, а именно – от вчера направиха двуполюсен света. Съюзът Китай, Русия, Индия, Иран, Пакистан и т.н., и т.н., е вече факт.
Досега 30 години САЩ бяха в голям комфорт. Няма Варшавски договор, няма СИВ. Да, но сега има Шанхайски икономически съюз, зад който стоят над 4 милиарда население, Китай, Русия и Индия правят съвместни учения. Китай спогоди Иран със Съудитска Арабия. И скоро, когато Орбан беше в Турция, на среща на тюркоезичния икономически съюз, на съвместна пресконференция с Ердоган каза – дайте да видим на този свят колко хора са за войната и колко искат мир. И се оказа, че цяла Азия, без Япония, не искат тази война.
Тази война се води на гърба на украинския народ и това е логиката на новата американска администрация –
да отслабваме Русия чрез война, само че какво става с Украйна?! На чужд гръб и 100 тояги са малко.
Единственото спасение на човечеството се нарича Доналд Тръмп. Месеците си летят и той ще помете, който и да е от кандидатите на демократическата партия. Той е явно много умен човек, за да стане най-богатия в света. Илон Мъск преди три дни каза – този арест, който готвите на Тръмп, ще го направи като цунами, което ще ви помете на изборите.
- Всъщност, още в началото на годината предрекохте, че правителствата в Европа „ще падат като круши“ и точно така се получава на практика…
- Разбира се, така се получава, защото навремето великият генерал Де Гол, президент на Франция, каза нещо – ние сме европейци и винаги трябва да помним, че американците не са европейци, а Англия е остров.
Днес Европейският съюз е една бледа колония, 51-ви щат на Америка, без право на глас!
Хелмут Кол, Конрад Аденауер, Франсоа Митеран, Валери Жискар д'Естен, кой ли не още са се обърнали в гроба, като гледат, че ние сме едно континентче, което изцяло слуша американците на Байдън.
И когато утре дойде Тръмп и се разбере с Щатите, с Китай, ние ще останем с пръст в уста! Ерата на евтината руска енергия приключи! Санкциите, които замислиха, бяха най-голямата глупост след Втората световна война.
Но това им е капацитета. Санкциите се строполиха с все сила върху главата на европейците, защото Русия си продава петрола и газта на Индия в пъти по-добри цени, и икономическия колапс на Русия не се състоя, тепърва ще се състоя европейския.
Ние ачик съюзихме Русия с Китай, с Индия, с Иран, с Пакистан, с Казахстан, с Бразилия, с кого ли не.. и ето какво става във Франция. Снощи пак стана патаклама – с 9 гласа Макрон успя да спаси правителството, обаче обществената подкрепа на френския президент е рекордно ниска в историята на Франция. 28% му горят чучелото по площадите, а от вчера излезе и лафа „Криза на Макронизма“. Това е най-чувствителната откъм демокрация страна в ЕС.
В Германия какво е положението? В 6 часа да им спират парното и им пускат клипове как двете комшийски семейства трябва да вечерят заедно, за да хабят по-малко крушки. Западът е обречен, защото Западна Европа успя да направи най-голямата глупост – не само през 2015-та година, когато стана популярна фразата на Меркел „Елате, ще се справим“.
Западна Европа е ислямизирана и африканизирана. Само след 50 години ще видим кои ще са им войниците на французите и германците. Афганистанците, иракчаните мигранти или към тези мароканци, които пред цял свят изгориха френското знаме и в Монпелие набиха френските фенове, и се бунтуваха в Париж, и в Брюксел. Това са поколения мароканци, които показаха, че не подлежат на интеграция.
Миграцията на ножа се крие от bTV, крие се от Нова и това, че по двете телевизии не се предават кланетата във Франция и Германия, не значи, че не са се състояли.
Заклаха маса свещеници, 28 църкви са опожарени в последните години, заклаха полицаи, малолетни изнасилиха в Германия -
в град Кандел, в град Кемниц, във Висбаден, във Фрайбург. Навръх Коледа в Берлин премазаха християни на най-светлия християнски празник. Какво още трябва да се случи??? Ами тези малцинства след време ще си направят свои партии и ще започнат да управляват. Ще има етническа партия „Арабска пролет“, етническа партия „Африканско лято“ и т.н, и т.н.
Има едно спасение в света от войната, както казах и преди малко – Доналд Тръмп. Войната ще бъде спечелена от Русия и няма как да не бъде, защото те я направиха отечествена за руснаците. А те отечествени воини не губят!
Това решение на трибунала да бъде арестуван Путин в Европа означава, че той никога не може да дойде в Европа, на мирни преговори. Това значи край на връзката на Русия, която е европейска държава, с централна, западна и източна Европа.
Кой печели от такова нещо? И защо, като е толкова мъдър този трибунал, в затвора не е Тони Блеър?! Този лъжец, който излъга народа си, че Саддам Хюсеин има химическо оръжие и направи тези ужасни бомбардировки с американците в Ирак, където загинаха милиони?!
Сега ще треперим да не стане Трета световна война. България е много тежко положение, защото сме гранична страна.
Защото Соросоидката, наречена „Ди Велт“, за да похвали кирчовците, им каза, че благодарение на тях Украйна удържала войната. Значи нашите заводи в Сопот и където има другаде, при всички положения са цел на руснаците и те всеки момент може и да ни праснат една ракета, и да си останем без завода. И никой няма да ни помогне!
Ако си мислите, че американците ще направят война с Русия заради някаква ракета – че паднала и съборила някакъв български завод, няма да стане. Ще четат няколко дена декларации, ще наложат санкции на Русия, които, както се вижда, не работят.
Аз не оправдавам агресията на Русия в Украйна, но не мога да съм дебил и да не кажа, че се направи всичко възможно Русия да бъде предизвикана.
Участвал съм в политическия живот на България от 1989 г. Обединението на Германия стана възможно само заради това, че Горбачов се съгласи да изтегли 300 000 войници от ГДР. И когато в Москва се прави срещата 4+2 и двете Германий се вписват, тогава се подписва и обединението, а великият Хелмут Кол го оповестява.
Разбират се джентълменски, че няма да се разширява Запада на Изток. И те го разшириха, и накрая стигнаха до там, че искат да влязат с НАТО и в Москва. Няма кой да им даде.
Никога не е говорено 90-та година, че ще стане обединението на Германия, и разпускането на Варшавския договор, и СИВ с разширяване навън на НАТО. И когато Бжежински се среща с Дугин, преди 15 години в Америка, вика – вие ни обещахте, обещахте на Горбачов, че няма да се разширявате до нашата граница. Отговорът – да, но ние го измамихме!
Ами, ето тази измама дойде и самата Меркел каза – с Минските споразумения ние въртяхме нещата пунта мара. Ние лъжехме руснаците, за да може през това време Украйна да се приготвя и да стане по-силна за война. Но защо Меркел мисли, че руснаците са толкова тъпи и през това време на са правели същото?!
Какво ще стане, ако Русия реши войната да не е щадителна, както е сега, а реши да е разрушителна? Само за 24 часа Киев може да бъде изпепелен! Ние това ли искаме?
В България в момента има един мъдър човек, който е с класи над всички като ген – това е Симеон Втори, българският цар. Неговият баща – цар Борис е успял да убеди Хитлер, че не върви българи да се бият с руснаци, защото руснаците са ни освободили. Освободили са ни Гурко, Столетов и Скобелев. И това е исторически факт! Не са освободителите Байдън, Блинкен и Виктория Нюланд!
Българският цар има едно мото –
винаги с ЕС, никога война с Русия!
Защото утре ще накарат поляците да влязат, ще ни накарат и ние да влезнем, и да се връщат нашите синове и внуци в ковчези. Това не бива да допускаме! Достатъчно помагаме, достатъчно сме помогнали, трябва да се говори вече за мир, а не за война!
Интервю на Анелия ПОПОВА, БЛИЦ

Публикувана на
22 Март 2023 година