Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бойко Борисов от Пловдив: „Лъки, ти си геврек!“, ето това искат да направят Промяната с хората!“

Бойко Борисов, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив, събра над 600 симпатизанти в петък вечерта в зала СИЛА в най-мащабното събитие от предизборната кампания. Датата на срещата не е избрана случайно - на 17 март се навършва една година от незаконния му арест. „На този ден стоях пред едно Следствие и мръзнех. Мръзнах за неправдата, второ – че си обичам лидера. Трето – подкрепям си партията. Винаги съм се питал кои имат тази страст да унижават – слабите. Кое кара да унижават хората – страха.Докато мръзнех пред Следствието, разбрах, че имам изключителен лидер, сериозен мъж, страховит за другите с таланта си, с това, което прави и с това, че го обичат хората и той ги обича. Че винаги може да се обърне и да покаже какво е направил, а не като един министър, който обикаля и показва парчета асфалт“, взриви залата Вежди Рашидов.

Катя КАЗАКОВА

„На днешния ден, ние му отдадохме прекалено голяма значимост, аз съм простил на враговете, аз съм вярващ човек, има кой да ги съди. Този лош сън рано или късно ще свърши, но това, което има да теглим като държава и народ тепърва ни предстои. Това заяви Бойко Борисов.
„Не зная Кашпировски ли е, кой е, но той го надмина. Успяха да успят за 2 години българите. И сега като се събуждат и гледам, че парите им ги няма, гледа какво става с хранителните вериги… И сутринта по телевизията наглеят, излизат техни представители и наглеят. Ама ако не е този народ, да ви пълни торбите, няма да съществувате“, ядоса се той.
„Кое наложи да се вдигне инфлацията преди войната - договориха се и вдигнаха цените на бензина и нафтата. Това повлече и доведе до хиперинфлацията в момента. Кой го допусна – тези хора, но с много мощна медийна подкрепа всичко това се замита. Българинът обаче най-много се дразни да му бръкнат в джоба.Продължаваме да сме най-големият износител на ток, оръжие, горива в ЕС. Това е нашата икономика, определена като успешна от ПП. Ами утре, дай Боже, като спре войната, с какво ще се пълни хазната? Да, наричах го мазнинка, като добър стопанин знаех, че какво изкараме, да го сложим в резерв, народът да си има“, продължи бившият премиер. И добави: „Днес разбрах, че са нападнали Асен Василев в центъра. Първо помислих, че е Делян Добрев и ми се изправи косата. Това е недопустимо и го осъждам категорично. Те с тази насадена омраза това предизвикват“, лидерът на ГЕРБ.
Възмути се: „20 години работа с Америка, Америка е велика страна! Бил съм и при Обама на камината, и при Тръмп на камината. Сега Асен Василев си позволява да говори, че американците ме заплашили, че или ще ги подкрепим, или ще ме сложат в „Магнитски“. Десетки разговори сме водили, но никога такъв разговор не е имало. Ако продължим с тази омраза и след 2-ри, нищо добро не очаква народа. На който му е мил народът, трябва да преглътне егото, дори партийния интерес и да се направи редовно правителство. То няма да е стабилно, при тези параметри на бюджета, но поне да е редовно“.
Предупреди: „Те лъжат безобразно с този фискален резерв. Той си пуска в Инстаграм 16 млрд., а им оставих 30 млрд. фискален резерв. Не виждам защо така лъжат, то ще блесне сега, като внесат бюджета. БНБ им е дала прогноза под 1% БВП. Как ще го направят сами? С правителство на малцинство и нашите депутати ще подкрепят подобна глупост? Е, то е видно, че няма стане!В нашата програма данъците не се пипат. 10% плосък данък. Точка! Как ще допусна аз да се вдигнат данъците? Кой ще плаща данъците, ще минат в сивия сектор. Ние трябва да платим целия бизнес вересиите на Василев. Няма да подкрепим това нещо!Трябва ни Кашпировски да ви... или както от Лъки, това ми е любимо филмче, и вика "Лъки, ти си геврек“, ето това искат да направят Промяната с хората, но не ни хваща упойката още“.
Даде пример с Пловдив: „С новата пречиствателна станция, стадиони, спортни зали. Остана Околовръстното шосе и досега то щеше да е готово, ако ГЕРБ управляваше, както направихме пътя Пловдив - Асеновград. Но за 2 години нищо не се строи".
Обеща: „Стадионите ще бъдат завършени. Обещал съм финалът за купата на Европа в Пловдив. Ще го има!
Речта на Бойко Борисов беше прекъсвана от бурни ръкопляскания. На екрана на сцената прожектираха видеоклипове, които показваха икономическата криза в страната, ареста на Бойко Борисов и решението на съда, който го обяви за незаконен, сравнителните таблици и графики на нивото на инфлацията от 0,8 % през март 2021 г. , в края на мандата на ГЕРБ. Делян Добрев коментира, че по този показател тогава България беше на 6 - 7-мо място в ЕС, а през август 2022 г., в последен ден на управлението на ПП, заради драстичен скок страната ни се озова на опашката в сравнение с останалите държави.

Публикувана на
17 Март 2023 година