Новина от категория България
Архив на публикациите

Лорд Минчев се присмя: „Всяко филмче за делфини и крави е по-интересно от „Навални“

Евгени Минчев се нахвърли срещу разследващия журналист Христо Грозев и филма му за Алексей Навални, удостоен с „Оскар“ за документалистика на тазгодишните награди. „Да не сме дневални по Навални“, изропта в социалката си паркетният лъв.
Той поясни, че гневът му е предизвикан от политическата обвързаност на наградата.

"Стигнахме да се радваме на политически оскари. Чудо голямо. Едва издържах първите три минути на този филм, който е твърде скучен за мен, дори като документален. Всяко филмче за делфини и крави по Нешънъл джиографик е далеч по-интересно. Нека не сме дневални по Навални, още повече всяка история има две страни. А историята, както знаем я пишат победителите. Така че, дайте си малко време за верните отговори.", коментира лорд Минчев и допълва:
„Номинирам г-н Грозев за Евровизия!
Да използваме набраните газове в проект „наХални“ .
Евгени Минчев
/лорд на четири часа/:
Българите печелим Оскар-и като за световно. Макар световно да не сме виждали от 1994 година, то ни държи влага и до днес. В светлината на тази влага смятам, че българският холивудски бум трябва да продължи с участие на господин Грозев в Евровизия. Инерцията трябва да се използва, набраните газове в двигателя трябва да ни изведат в следващата орбита.
Излел е Дельо хайдутин с арфа и вокал би свършило работа. Речитативите са на мода, така че може господин Грозев да речитативства върху този лад. Дует с Бакалова не препоръчвам, защото вижте какво стана с Каризма.
Тя на една страна, той- вляво. Проектът може да се нарече „наХални“ и да обединява щенията на българите за още повече световна слава, независимо как е придобита. По-ексцентричните могат да предложат мюзикъл върху либретото с откраднатите кости на Чаплин, пак от българин. Ако г-н Грозев си постави мустачки ще му приляга ролята. Така ще прилича едновременно на двама души, които помним с мустачки.
Единият е Чарли Чаплин. Водещ на Евровизия може да е Брендън Фрейзър, но без да маха костюма и макиажа си от филма Кит. За да китосаме положението, може на сцената да се подредят отломки от съветския паметник в София, или негови камуфлажни изображения.
„Ето день победы“ леко да се прокрадва в музикалния фон. Желая на проекта „наХални“ много успех и не забравяйте да ме извикате на сцената, като автор на идеен проект. Само аз не съм печелил Оскар или Евровизия тази седмица“, подигра се лорд Минчев

Публикувана на
17 Март 2023 година