Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Първият фолк певец, признал, че си пада по жени и мъже

Денис Асенов-Eddis е роден на 22 април 1995 година в Плевен. Зодия Телец. Впоследствие живее в Шумен, а след това семейството му заминава за Белгия, където той остава 13 години. Работи в ресторант, но голямата му мечта е да гради музикална кариера. Признава, че е бисексуален, и не се притеснява да говори за ориентацията си.
- Денис, да започнем силно и директно интервюто. В предварителния ни разговор казахте, че сте бисексуален. Притеснява ли ви да говорите на тази тема?
- Бисексуален съм - да, и това изобщо не ме притеснява! Искам да говоря повече за това и да покажа на хората, че ние, бисексуалните, не сме чудовища, а съвсем нормални хора, но по-широко скроени. А пък имаме и световен български пример как един различен човек може да бъде еталон за успех и талант като Азис! И вижте, хората го приеха и обичат такъв, какъвто е!
- Вие сте първият фолкпевец, който признава своята бисексуалност публично. Имате ли проблеми в България заради вашата ориентация?
- Да, вероятно съм първият, който се осмелява така открито да говори. Не усещам напрежение, но ми прави впечатление, че хората ме гледат странно. Не искам да обидя никого, но аз няма да си сложа анцуг. Обличам се по-различно и артистично. Никога не съм усещал агресия заради сексуалността. В момента имам доста силна връзка с момиче, което също е различно. Живяла е в Испания в продължение на 15 години и ги разбира тези неща, няма против. Хората в България са започнали да осъзнават и приемат тези неща, но не искат да си го признаят. У нас масово момчетата изглеждат метросексуални, така че сексуалността си е променена.bgdnes.bg

Публикувана на
16 Март 2023 година