Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

19-годишна красавица е неподвижна, може пак да проходи, ако…

Миглена Рачева е майка на Зина Ивайлова. Дъщеря й е само на 19 години. От пръв поглед се вижда, че е хубавица. През юни месец миналата година претърпява тежка катастрофа. В продължение на два месеца лежала в "Пирогов" в тежко състояние.

Катя КАЗАКОВА
Стабилизирана е. Имала фрактура на 5-ти шиен прешлен,който бил заменен с имплант. Заради тежката травма, обаче, е почти напълно обездвижена. С диагноза долна параплегия-парализирана от кръста надолу,без да може да движи краката си и горна парапареза!
Близките й са отчаян „Лекарите казаха че дъщеря ми никога няма да проходи“, съсипана е майката.
Решават да търсят лечение, за да я вдигнат на крака. В интернет попадат на друг случай на мъж със сходна диагноза. Случаят е бил обезсърчаващ.
„С мъжа ми се свързваме с клиника в Сърбия. Дадоха ни надеждица, че Зина ще проходи .“, разказва Миглена.
Досега в болниците "Пирогов" и" Сердика" семейството е дали всичките си пари. И в момента нямат средства да заплатят лечението в Сърбия. Там предстоят три процедури в рамките на 120 дни. Всяка струва по 6000 евро. Ще й вливат стволови клетки, ще има рехалибитации - по 150 евро на ден. Ще има и други болнични разходи.
Единственият изход Зина отново да стъпи на крака е милостта на хората. „Моля ви със цялото си сърце - помогнете ни да излекуваме детето си да я върнем към нормалния начин на живот!Благодарим ви предварително, бъдете здрави.Подкрепете я!“, отправя апел майката на 19-годишната клета девойка.
Който иска да помогне, може да го направи ТУК:
https://pavelandreev.bg/campaign/v-pomosht-na-zina

Публикувана на
16 Март 2023 година