Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Защо лошите хора не страдат от сърдечни проблеми

Защото на лошите хора не им пука за останалите, категорична е д-р Анна Кореневич, к.м.н., кардиолог и клиничен психолог. . Те винаги мислят само за себе си. Защото те „не си слагат на сърцето“ всичко, което се случва наоколо.
Те добре се грижат за себе си, хранят си се вкусно и разнообразно, не се блъскат на две работни места, хубавичко и добре си почиват. Не ги е грижа за близки, роднини, приятели.
„Ако обаче сте здрави, това не означава, че сте лош човек. Или пък ако страдате от сърдечносъдови болести, не означава, че сте добър човек, чието сърце постоянно „боли“ за семейството, децата, родителите, приятели, колеги, съседи и дори бездомни животни.
Но тъй като проблемите наоколо са много, то и болестта няма да си иде, а с всеки следващ ден ще става все по-зле. И медицината тук е безсилна. Няма таблетки против сърдечна болка“, смята лекарят.
От своята практика тя уверява, че можем да върнем здравото сърце и човекът да си остане добър, да умее да дарява и получава любов. Та нали сърцето на първо място е орган на любовта, добротата и човешката топлина.
В днешно време медиците дори определят една специфична разновидност на инфаркта – синдром на разбитото сърце.
Това се случва, когато сърдечните съдове са абсолютно чисти, в тях няма тромби и плаки, а сърцето е увредено в резултат на силни емоционални преживявания заради близки хора. Броят на такива сърдечни пристъпи расте с всеки изминал ден. блиц

Публикувана на
14 Февруари 2023 година