Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Късметлия удари джакпот $747 млн.

Джакпотът в лотарията "Пауърбол" на стойност 747 милиона щатски долара е спечелен с билет, продаден във Вашингтон, предаде Асошиейтед прес. Печелившите числа са 5, 11, 22, 23, 69 и допълнителното 7. Представители на лотарията съобщиха, че един билет отговаря на всичките шест числа.
Целият джакпот е за победител, който избере сумата да му бъде изплащана на вноски за 29 години, като те ще се увеличават с пет процента годишно. Късметлията също така може да избере и еднократно плащане в брой, като ще вземе 407,2 милиона щатски долара. И двете суми са преди облагане с данъци, отбелязват от "Пауърбол".
От уебсайта на лотарийната игра става ясно, че джакпотът за следващия тираж в четвъртък е намалял до 20 милиона щатски долара.
За първи път от ноември м.г. е спечелен джакпота в "Пауърбол", което позволи на наградата да се увеличава, докато стана деветата най-голяма в историята на САЩ.
Билети за лотарията "Пауърбол", която е сред най-популярните в страната, се продават в 45 щата плюс Вашингтон, Американските Вирджински острови и Пуерто Рико, отбелязва Асошиейтед прес.

Публикувана на
08 Февруари 2023 година