Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Бившият полицай от Пловдив Жоро Лъжата се прави на лекар с линейка

Очевидно Георги Георгиев, по-известен в Пловдив като Жоро Лъжата, обича да е под прожекторите. Днес известният на медиите с различни скандални случки стана още по-известен, като се оплака в една от телевизиите, че е глобен неправомерно за превишена скорост, карайки линейка с включени буркани и сирени, пише Глас Нюз.
Преди почти 2 години и половина скрита камера разкри как парамедикът се представя за лекар и дори констатира смърт. Тогава с изненада разбрахме, че в медийното пространство е представен като д-р Георгиев.
От години практикува неотложна помощ, но хората, с които работи, наскоро разбрали, че всъщност не е лекар. Това обаче не му пречеше освен медицински манипулации, да издава и съобщения за смърт. Правеше го с печата на двама доктори.
Тогава той е заснет със скрита камера да инжектира диазепам на подставено лице. А лекарството е със зелена рецепта, както признава, и се поставя само при специални случаи.Тази медицинска манипулация се извършва в кабинет за неотложна помощ на частната фирма "Евромед".
Той е бивш полицай, работил е дълги години в общинска полиция. Понастоящем е парамедик, представящ се за лекар. Известен в медиите от различни случки и под името д-р Георги Георгиев.
Веднага след разследването прокуратурата в Пловдив се самосезира и започна проверка. Последваха и арести. А при претърсванията в дома на Георгиев и в кабинета му за неотложна помощ бяха открити доказателства, че той извършва неразрешени от закона медицински дейности.
Сега Георги Георгиев твърди, че спешният автомобил бил заснет от камера на КАТ на път за пациент в критично състояние.

Публикувана на
08 Февруари 2023 година