Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Сестричка пази братчето си 17 часа под рухнала сграда, изроди препродават одеяла за страдащите

Близо два часа спасителните екипи се опитвали да извадят майка с деца изпод развалините на рухнала сграда в град Адана. Разбрали, че има живи хора вчера към 18.00 часа. Кучета също са включени в спасителната акция. Не е ясно колко са оцелелите в тази сграда, които очакват помощ.
Снимка на братче и сестриче, които са прекарали 17 часа под развалините пък обиколи целия свят. Сестричето през цялото време е пазело братчето си
Турският футболен национал Чаглар Союнджу алармира за ужасяващи действия покрай големия кошмар, връхлетял страната му в последните повече от 24 часа. Докато хиляди се борят за живота си, има и такива, които се опитат да печелят от трагедията.
"Четем и виждаме, че някои неморални хора, които нямат и зрънце човечност, се опитват да ограбят и продадат одеяла на пет пъти по-висока цена, докато страната е в траур и хората все още се опитват да спасят живота си под развалините. Те не трябва да остават ненаказани, ние не трябва да ги оставяме ненаказани", написа Союнджу.
Общият брой на жертвите на земетресението в Турция и Сирия надхвърли 8000 души, предаде БТА. Националният Кризисен център на страната съобщи, че са ранени над 26 000 души.

Публикувана на
08 Февруари 2023 година