Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

8-годишно страдалче разтърси сърцата на шампиони, акробатка продава златния си медал, гимнастичка - балната си рокля

Носителката на два златни медала в акробатиката от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова организира кампания, за да подпомогне лечението на 8-годишния Алекс Ангелов, като реши да се раздели с едното отличие, спечелено заедно с Панайот Димитров в Аржентина.
„Алекс е Д.диагностициран е с много тежък тумор в мозъка. Светлина в тунела, обаче ИМА! С много сили, вяра и средства, има много добри прогнози. Като за начало трябва да премине през химио и протонно терапия, която в България не се предлага. За това отива в Германия, където много такива случаи завършват с добър край. Нека да помогнем на Алекс да спечели неговия златен медал за живота му! Нека всеки, който има интерес, да се свърже с мен на лично съобщение. “, написа в социалните мрежи Мариела.
Клетнимето е брат на бившата състезателка по акробатика Алина Кормушева.Необходимата сума за лечението му е над 300 000 лева. Тя е непосилна за близките му.
Към призива за помощ на Мариела Костадинова се присъединиха акробатките Полин Петрова и Маринела Люцканова и бившата гимнастичка Грета Банишка, които също предложиха за продажба свои вещи. Полин Петрова, която е националната състезателка по акробатика, финалистка във вида “женски двойки” от европейското първенство по за юноши и девойки в Пезаро 2021 и Маринела Люцканова, която също е състезателка по акробатика решиха да се разделят с балните си рокли.
Многократната републиканска шампионка по спортна гимнастика Грета Банишка, която понастоящем е треньор, също се включи в инициативата като предложи за продажба първото си трико от първото си европейско първенство, както и балната си рокля.лупа
Подкрепете Алекс по IBAN:
BG05 UNCR 7000 1525 2090 65
Титуляр: Алекс Ангелов Кормушев
Банка: UniCredit Bulbank
Револют IBAN: LT86 3250 0857 8174 3657

Публикувана на
08 Февруари 2023 година