Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Зико отрича да строи хотел, харизва негови две-три къщи, на който ги намери

"Къща съм имал някъде. Който я намери - му я подарявам. Две-три - който ги намери, негови са! Не правя семеен хотел" - това заяви кметът Здравко Димитров.
"Това нещо, което го наричате семеен хотел, преди 20 години купих от Бедо Доганян, един нафтопункт 300 квадрата и работеше като бензиностанция. Спря да работи. Вкарах ПУП, Тотев ме вкара в съда, 140 човека влязоха да разписват. Два пъти. Седем години, осем години ПУП, но не ми беше актуално, не ми беше тема. Издадоха ми строително разрешение, но през това време от юг построиха голям блок и не можеше да бъде жилищно, а аз имах готов проект. Проектът е от 5-6 години.
Сега дилемата беше дали да е обществено или жилищно. Не може да бъде жилищно, затова същият проект се нарича апарт хотел. Дадох го на обезщетение. Дори не го строя аз или моята съпруга. Моята съпруга има бизнес от доста време. Печеливш бизнес. Така че не виждам драма. Има документи - може да ги видите. ПУП-ове, строителни разрешения, договори и т.н.
Няма от какво да ме е срам. Но както е поднесено на г-н Борисов: "Абе, строял си хотел?" Викам: "Да не ме бъркате с Тотев? Нямам хотел аз".
Хиляда квадрата е с избата. И не знам колко ще ми се падне на мен като обезщетение, защото е плаващо спрямо цените. Нямам такава тяга.
Къща къде ми казаха, че имам? В Марково? В Коматево. Аз имам малко по-нагоре къща - в Бойково имам къща, много отдавна построена. С двете ръце я построих. Много отдавна, преди да се занимавам с политика", обяснава още какво има и какво няма Зико.

Публикувана на
07 Февруари 2023 година