Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Млада майка на две деца, българска гражданка, затрупана след труса

Още един български гражданин е в неизвестност след земетресенията в Турция. Тя млада жена, майка на две малки деца. Близките й нямат връзка с нея от момента на труса, съобщава Нова ТВ.
Изчезналата Айлин е на 30 години и живее в една от най-тежко засегнатите провинции - Хатай, казват близките й. „Тя ми е първа братовчедка. Когато чухме за случилото се, веднага й звъннахме, но не вдига. Опитахме да се свържем и с мъжа й, но без успех”, каза неин роднина.
Близките на Айлин се надяват проблеми с мобилната връзка в района да са причина за невъзможността да се свържат.
Все още се издирва и мъжът с български паспорт, изчезнал в град Искендерун. „Неговите роднини са отишли на място и Консулската служба е във връзка с тях. Има редица хора, които са изкарани от руините от блока му и са настанени в болница. Надеждата е, че той е между неидентифицираните хора в лечебното заведение”, каза министърът на вътрешните работи Николай Милков.
Засилен трафик по границите ни от турски граждани, чакащи транзитни визи за преминаване - с цел да влязат в Турция и да помагат на близките си там. А заедно с влизащите в Турция, се увеличават и излизащите. Хората бягат и от големите градове, засегнати от земетресението - като Адана.
„Градът е доста обезлюден. Част от хората си отидоха по селата”, сподели Еманиул, жител на Адана.

Публикувана на
07 Февруари 2023 година