Новина от категория България
Архив на публикациите

Безработен излъган, че събира помощи за Украйна

Безработен от Попово, излъган че го наемат за шофьор, за да събира дарения за Украйна, е играл ролята на “муле” на телефонни измамници. Мъжът е прибрал 5000 лв., хвърлени от тераса в неделя от 90-годишна жена.
С личната си кола отишъл до границата между Разградско и Русенско и ги оставил под камък. За свършената работа взел 100 лв. На този етап вече бил сигурен, че е измамен и въвлечен в престъпление, но го било страх, а после и срам да потърси полицията и да признае. Тя обаче го потърсила.
Мъжът съобщил, че попаднал на обява във фейсбук, че се търсят шофьори за региона на Търговище-Разград-Русе. Обадил се на посочения телефон, откъдето заявили, че са доброволци за събиране на помощи за Украйна. Координирали акцията за района и щели да го пращат по адреси да взима даренията, които да оставя в депо в Разград, а от там щели да ги изпращат по предназначение. Възрастната жена, която хвърлила парите от терасата си, пък е била измамена, че помага на полицията в операция за задържане на телефонни измамници.труд

Публикувана на
07 Февруари 2023 година