Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Зико продължава с ремонтите

Проектите, започнати от екипа, ще се изпълняват, увери кметът Здравко Димитров. Това той заяви на извънредния брифинг, в който обяви, че няма да подаде оставка като кмет на Пловдив, но напуска ГЕРБ. Оставката му беше поискана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
Тази година започват ремонти на Рогошко и Голямоконарско шосе, за което са преведени 9 млн. лева от държавата. За Рогошко шосе също са предвидени средства, подчерта градоначалникът
Продължава изпълнението на проекта за водния цикъл "Брезовско шосе - Дунав", изграждат се Южният обходен колектор и пробивът на Централна гара, работи се на бул. "Хаджи Димитър". Единственото, което спира по-бързото завършване на пробива "Модър - Царевец", е преминаването на обходен колектор под жп линията.
"Въпреки ковид кризата, войната и правителствени кризи Пловдив се развива", подчерта той. И поиска извинение от пловдивчани за неудобства, като изтъкна, че всичко, което се прави, е за града.
Кметът напомни, че по проекта за водния цикъл в "Кършияка" са подменени водопровод, канализация и настилка на над 40 улици. "Ремонтите създадоха много затруднения, но те бяха от изключителна важност за хората. И на бул. "Христо Ботев" по време на ремонта имаше проблеми с трафика, но за четири месеца го завършихме", даде пример Зико. марица

Публикувана на
07 Февруари 2023 година