Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Трябва да оздравея, за да спасявам хората, които са зле!“, усмихва се и мечтае 7-годишният Стефчо

Стефан е едва на 7 години. След катастрофа на 1 ноември 2022 г. получава тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което губи чувствителност и движение от гърдите надолу.

Катя ГЕОРГИЕВА
Родителите му започват да търсят варианти за лечението на детето си. "Открихме, че в Германия, Словакия и Израел разполагат с апаратура и специалисти, подходящи за състоянието на Стефан. Чакаме оферти и от Израел.“, казват те.
Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лева, без да включва транспортни разходи. Ще са му необходими серия от подобни сесии ежегодно.Вече са поръчани специални протези за крачетата, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и усложнения, които са на стойност 1300 лв. Трябва да се поръчат още два вида протези, с които да може да бъде изправян поетапно. Те струват над 30 000 лв.Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, нужно е да се закупи и специален стабилизиращ стол, за да може да посещава училище. Позициониращите столове са на стойност между 2 000 и 4 000 лв. Това са само част от разходите, които предстоят.
Стефчо е изключително добро, умно момче. Не спира да се усмихва. И да мечтае. Иска да рита топка, да помага на дядо си в градината, да играе на криеница и да се катери, както преди. Желанието му е да стане пожарникар. „Ще помагам на хората, които се чудят какво да правят. Аз се ги спасявам, няма да ги оставям да се измъчват. Обаче трябва да оздравея, иначе няма как да съм при тях, когато са толкова зле!“, обяснява бъдещият герой.
„Стефчо понася страданията си мъжки и много мъдро. Той може да бъде учител на нас възрастните и заслужава всичките му мечти да се сбъднат!“, молят се за него блики на семейството, което не е в състояние да поеме разходите за да бъде излекуван.
Може да помогнете на Стефчо да проходи като дарите сума по следната дарителска сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова
За лечението на Стефан

Публикувана на
06 Февруари 2023 година