Новина от категория България
Архив на публикациите

Новата „Мисис Вселена“

София, 4 февруари. 19 часа. Зала 3 на НДК. 45-ти международен конкурс за красота Mrs. Universe (Мисис Вселена). В надпревара за титлата са 101 дами от четирийсет държави и шестдесет града. Сред тях са и украинките от воющите Киев, Харков, Мариопол.
В конкурса могат да участват жени от 18 до 50 години: омъжени, вдовици, разведени или дами, които повече от три години живеят на семейни начала с половинката си. България за първи път е домакин на форум с такъв мащаб!

Mrs. Euro Philippines извади от копринена торбичка двата ножа, с които заспивала всяка нощ, за да се пази от сексуалните посегателства на доведените си братя.
Mrs. UAE пък е осиновила три момичета, пострадали от домашно насилие. Тя е родила на петнайсет години и тогава добра жена й се притекла на помощ.
Мъжът на Mrs. Africa три пъти се опитвал да я убие. Жена от Казахстан плака, докато споделяше трагедията с нейна близка, телевизионна водеща, загубила живота си от ръката на своя съпруг.
Общото послание на всички участнички във форума бе: "Не сме сами! И ако се обединим, можем да победим насилието. Но трябва да говорим за него и да не се срамуваме, защото вината не е наша".
В строг такт потропва златна кобила, по регламент, вероятно семейна. Блестящата й снага почти скрива лицето Mrs. Indian Ocean, но това не попречи на журито да й отреди наградата за най-артистичен национален костюм.
Американка, ветеран от армията, е с костюм на космонавт. А нейната сънародничка, представител на Ню Йорк, е качила на раменете си: Белия дом, Статуята на свободата и още няколко небостъргача.
Италианката е по скромна - в нейния тоалет е включен само Колизеума. От огромна блестяща матрьошка излиза дамата от Москва. Страховита глава на лъв ръмжи на ръменете на една от африканките. Красавица е прикрепила на кръста си фауната на цяла джунгла, предвождана от замислен жираф. Светещи конструкции от пера, сложни каскади от цветя с размерите на звезда от НБА, се носят като ореол над дефилиращите, послания за мир се четат по шлейфовете…
Елена Максимова от Удмуртия грабна титлата Mrs. Universe 2022. А короната й бе поднесена от миналогодишната победителка Анна Сирадзе.
Амбър Уан от Виетнам, която се грижи за изхранването на двеста деца, стана първата подгласничка на Елена. След нея се наредиха: Естер Супа от Венецуела, Зоя Шейх - Mrs. Indian Ocean и Сео Юн Чой от Южна Корея.
Сред първите 25 е и българската представителка Станислава Василева.
Удмуртия, родината на Елена Максимова, е Република в състава на Руската федерация. Осем процента от населението й са волжки българи, така че нищо чудно, новата Мис Вселена да има и нашенски корени.блиц

Публикувана на
06 Февруари 2023 година