Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Белезници за полицай, замесен в измама

Полицейски служител от Областната дирекция на МВР в Пловдив се озова с белезници след като се замеси в мощна застрахователна измама. Униформеният и двама други направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа, за да им платят 90 бона по "Каско", каза на брифинг наблюдаващият прокурор по делото Димитър Костов.
Случката е от преди година. Единият обвиняем, собственик на блъснатата кола, прекарал вечерта с компания, в която се озовал бившия катаджия. След като употребили огромно количество алкохол, собственикът дал ключовете за джип мерцедес на трето лице от компанията. Мъжът тръгнал, но между село Поповица и Първомай катастрофирал. Колата била тотал щета, а шофьорът с много леки наранявания.
Той се обадил на полицая, действащ към онзи момент, за съдействие. Униформеният обяснил, че няма как застрахователите да платят, тъй като седналият зад волана бил пиян. И предложил да разменят шофьорите. Така пред полицията представили фалшива версия, че друг е карал.
В крайна сметка, след съвместно разследване на полиция и прокуратура, се стига до разкриването на опита за измама и за укривателството на виновния.
Вече бившият полицай и собственикът на джипа са с взета мярка за неотклонение "парична гаранция", съответно 3000 и 10 000 лв. марица

Публикувана на
06 Февруари 2023 година