Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Зико подава оставка, но само от партия ГЕРБ, от него лоша дума за Бойко Борисов няма да чуем

„Подавам оставка, но като член на ГЕРБ и по-точно на пловдивската организация на Иван Тотев. Лоша дума за господин Борисов от мен няма да чуете. Той е лидер на тази партия. Партия, в която и аз съм участвал за създаването ѝ. Постигнали сме много неща заедно. Мисля, че това е за добро, така е преценил - да напусна партията, да спадне напрежението, това е негово право“, каза днес кметът  Здравко Димитров.
Той посочи Иван Тотев като основен виновник на случващото се в момента. "Той е този, който е заблудил Бойко Борисов и вдига феновете. Тотев е правил регулярни среши с тях да ги настройва".
Всъщност Бойко Борисов вчера дойде в Пловдив и поиска пред местния актив на ГЕРБ оставката му не от партията, а като кмет. Зико, обаче,реагира, че не е назначен, за да я подава. С уточнението, че щял да си помисли.
Днес вече е категоричен: „Но съм избран от всички пловдивчани и съм кмет на всички. Има много проекти, които са започнати и трябва да бъдат завършени. Ще се изтълкува като предателство, ако си подам оставката като кмет. През тези два дни ми се обадиха повече хора, отколкото като станах кмет. Това е показател, че работим добре и в правилната посока“.

Публикувана на
06 Февруари 2023 година