Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Мегз пей сърце в Дубай

Дизайнерката Миглена Каканашева – Мегз отново се завръща в сферата на модата, но този път в столицата на Обединените арабски емирства. Дългият път от Раковски до Дубай отне на Мегз почти 20 години, и само преди броени дни тя „роди” новия си бранд, наречен "скромно" – “I AM QUEEN” (Аз съм кралица).
След закриването на почти всичките си фирми през месец май 2021 г. и след като Пловдивският окръжен съд обяви в несъстоятелност и последната останала такава на нейно име - майчината "Мегз-1", дизайнерката изцяло приключи бизнеса си в България и се премести в Дубай, за да се посвети на своето „вътрешно пътуване”.

От тогава, вече почти две години, Мегз живее в сърцето на емирствата, а в България името ѝ изскача само в списъци на НАП и съдебни решения. Припомняме, че в разгара на лятото излезе наяве, че дизайнерката има над 600 хиляди лева укрити данъци именно на фирмата "Мегз-1". Това стана ясно, след като на втора инстанция Административният съд в Пловдив потвърди ревизионния акт, съставен от инспектори на НАП. През ноември магистратите от Окръжен съд – Пловдив обявиха и свръхзадължеността на „МЕГЗ 1“ ООД, като откриха производство по несъстоятелност и постановиха обща възбрана и запор върху имуществото на фирмата.
От публикации на Мегз в социалните мрежи става ясно, че новият проект е коствал на дизайнерката повече от 6 месеца, като за това време тя е направила цялостна визия, концепция и бизнес план. Намерила е подходящи партньори, производство, доставчици и създаване на екип от всичко това. От постовете ѝ става ясно още, че дизайнерката превръща в реалност всичките си планове.
От сайта на новия бранд и цените на продуктите в над 130 валути става ясно, че този път Мегз се цели в световните върхове на модата и макар модел на дрехите да е самата тя, известните брандове могат само да треперят от дизайнерката от Раковски. А личната ѝ история през погледа на българите всъщност започва от провинциален дизайнер, преминава през обвинение за обсебване, любовни драми, фалит и дело за нанасяне на телесна повреда.

Публикувана на
06 Февруари 2023 година