Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Дими, нашето слънчево дете, гасне, още не сме чули да казва „мама“ и „тати“!“

„Дими, нашето слънчице, се роди здраво и доносено дете. Ние, неговите мама, тати и кака бяхме безкрайно щастливи. Представяхме си как ще тича, ще играе, ще се смее. Но съдбата реши друго – да живеем в свят, пълен с болка и страдания, да не сме чули още думичките „мамо“ и „тате“. Гледаме гасне в неговия жесток свят, без игри, без усмивки. След задължителна имунизация на 1 г. и 4 месеца, се превърна в сянката, която е и до днес”, не сдържа сълзите си пред репортер на „Пловдивмедия“ майката Жана Иванова.

Катя КАЗАКОВА

Отключен е Микроделеционен синдром1р36.33, от който има атипичен аутизъм, епилепсия, тежка умствена изостаналост, мускулна хипотония. Мускулът на дясното краче атрофира, затова трябват рехабилитации и електростимулации. Още е на памперси, пие вода от шише с биберон. Не може да се храни сам. Тестисите му също не се развиват правилно. Има астма и тежки алергии.
Когато Дими на вършва две години откриха диагнозата му! Майката изпада в несвяст, когато й казват, че детето й е с рядка болест. Не може да приеме, че все още никой никъде по света не лекува гените на хората.
„Не познавах нито едно семейство, което да има дете с такава диагноза. Даже и сега, когато Дими е на 7г., все още не познавам такова семейство в България. Болестта на сина ни промени живота ни завинаги! Но ние трябва да се борим! Имах период, в който смятах, че животът ми е свършил.“, разказва съсипаната жена.
Събрала е сили да се изправи. Разбрала, че най-важното е да се борят за Дими, колкото и да е тежко.
Предстои тежка операция на детенцето в Турция. Мама, тати и сестричката силно вярват, че ще бъде успешна. Имат оферта за операцията и за невролога след нея. За всички други изследвания генетични (които са много скъпи) и ендокринологични, ще се заплаща отделно. Колко, ще разберат в турската клиника. Дали са им дата за постъпване в болницата на 6 февруари.
„Няма време, а не сме събрали нужната сума!“, в паника е семейството.
Но не губят надежда. Това ги държи на крака „Вярваме, че не сме сами, че Дими има не само нас, а и добрите хора, които няма да го оставят!“, вдъхва си кураж майката. Но не може да скрие напрежението си: „На ръба сме! На ръба....на ръба на силите си ....но не буквално, а чисто финансово.“
Моли всеки да си представи, че животът на най-милото му зависи единствено и само от някакви хартийки: „Представете си, че не можете да лекувате детето си заради липса на пари, с които то да се спаси..... Треса се от ужас , че можем да изгубим Дими заради пари!
Затова моля.,...не, не моля...УМОЛЯВАМ всеки, който има възможност и вяра в сина ми, да направи дарение. Няма значение колко ще е.“

IBAN:BG37FINV91501016703408 BIC:FINVBGSF Жана Атанасова Иванова-майка
Основание: В полза на Димитър Ивайлов Димитров

Публикувана на
29 Януари 2023 година