Новина от категория България
Архив на публикациите

21-годишен ром изнасили вдовица ва 73

Вчера около 18 часа в малко населено място на територията на Варненска област е била изнасилена 73 годишна жена в двора на дома ѝ, докато се е прибирала. Тя е била нападната от 23 годишен мъж. Това заяви Невена Илиева от прокуратурата във Варна на извънреден брифинг по повод тежкото престъпление.
Въпреки усилията, които жената е положила да го отблъсне, за съжаление не е успяла и се е достигнало до това зверство. В рамките на няколко часа извършителят е бил задържан“, посочи още тя.

Жената е дала много точно описание на извършителя и благодарение на него и по камери в селото, униформените са успели да го разпознаят. Задържат го в дома му, където е живеел с баща си.
Извършителят е направил самопризнания.
"По неговите думи го е направил, защото преди това е бил употребил голямо количество алкохол. Той бил на гости в село Синдел при свой роднина", уточни комисар Андрей Ангелов, зам. директор на полицията във Варна.
„В рамките на днешния ден ще му бъдат повдигнати обвинения за изнасилване и за блудство, всяко едно от които се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години“, уточниха от прокуратурата.
Предстои на А.А. да бъдат повдигнати обвинения за престъпления по член 152, ал. 1 и по член 150 от НК. Той ще бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.
Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. Прокурорът по случая ще настоява пред съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия.
Жената е от български произход, докато насилникът ѝ е от ромски. Той е пребивавал известно време в Германия. Няма информация да е криминално проявен.
Трагедията е още по-голяма, тъй като преди 6 месеца е починал съпругът на жертвата.блиц

Публикувана на
24 Януари 2023 година