Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Сирийци в „Кършияка“ трепят котки, плашат съседи с чупене на крака

Сирийци, обитаващи блок в "Кършияка" трепят котки наред. За това алармират от "В Пловдив - без дом", които се грижат за намирането на дом на бедстващи животни.
"Сирийското семейство, което уби с нехайството си не само котето от снимката, а и неговата майка, продължава да търси бели котки! Живеят на бул." Дунав". Хората от блока живеят в страх и заплахи от мъжа в семейството, който има криминално минало. Моля, не давайте котки на тези хора, нито пък ги упътвайте къде има бездомни бели котки! Прекрасното същество от снимката е паднало от 7 етаж, а те са го гледали от терасата как агонизира и не са си помръднали дори пръста да помогнат! Майката на котето е умряла по същия жесток начин. Искрено се надявам, че ще се намерят свидетели от района, които ще имат смелостта да пуснат официални жалби в полицията. Тази жестокост не бива да продължава!", пишат в пост във фейсбук от "В Пловдив - без дом".
Допълват, че плашат с чупене на крака своите съседи, които са заявили, че ще подадат сигнал, срещу тях.
Любопитното е, че сирийските обитатели са приятели и съквартиранти на Масуд Абдо, който е зад решетките за организиране на канал за трафик на нелегални мигранти. Брат му пък избяга от затвора в Стара Загора малко след ареста на Масуд.
След пост за помощ на котките, хора да се отзовали, закарали са ги до ветеринарна клиника, но специалистите там само установили смъртта им.
Мнозина са потресени от случващото се и се надяват от полицията да вземат отношение. марица

Публикувана на
29 Ноември 2022 година