Новина от категория Светът
Архив на публикациите

30-годишен милиардер почина в съня си

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември, предаде CryptoDnes.bg.
На официалния уебсайт на компанията вече се показва изскачащ прозорец, който потвърждава смъртта му: „С най-дълбока тъга и натежало сърце ви информираме за кончината на нашия приятел и съосновател Тиантиан Куландър, който почина неочаквано в съня си на 23 ноември 2022 г.“.
Куландър беше на 30 години и оставя след себе си съпруга и син.Известен също като „ТТ“, Куландър беше съосновател на базираната в Хонконг Amber Group, която се описва като „доставчик на криптофинансови услуги като осигуряване на ликвидност, търговия и управление на активи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата“.
Освен в Amber Group, ТТ е бил член на борда на компанията за електронни спортове Fnatic и е основал KeeperDAO – децентрализиран финансов протокол, който позволява на участниците да търгуват, заемат и залагат активи със защита от ботове, извличащи стойността на миньорите (MEV ботове).лупа

Публикувана на
29 Ноември 2022 година