Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Гергов няма да се върне при Корнелия, готов е пак да й каже „Майната ти!“

Корнелия Нинова скача като попарена, чуе ли името на Георги Гергов. По-лесно й е да подкани Бойко Борисов да излязат навън, да се разберат като мъже. На бившия водач на БСП в Пловдивска област не смее така да му се репчи, но с вътрешнопартийни интриги го обяви за враг №1 и успя да го прогони от партията. Бясна, че той не й мълчи и казва истината в очите й: „Тя ми каза: „Трябва да си подадеш оставката, аз й отговорих „Майната ти!“ и си излязох“.

Динко ПЕТКОВ
Подплашена, че под нейното ръководство столетницата тотално ще се срине, ако се реализира този вторник проектът за нов ляв сбор, организиран от Георги Първанов, тя запя нова песен: "Върнете се в БСП, подновете си членството в БСП, заповядайте обратно, за да можем с капацитета на всички да търсим обединението вляво. Каним всички, напуснали БСП, да си върнат членството", тръшка се тя. И отправи обръщение и към партийните организации по места: "Приемете другарите ни обратно".
Въпреки че точно Корнелия го пропъди от БСП, Гергов и днес твърди, че си остава верен на тази партия и другаде няма да отиде. Категоричен е пред репортер на „Пловдивмедия“,, че докато тя е в БСП, той няма да се върне обратно. Това заяви в отговор на воплите й пропъдените да потропат на вратата й, а тя с готовност ще им я отвори. Гергов не скри, че оставането на Корнелия Нинова начело на БСП ще крах.
„Нали Георги Гергов беше нарочен за врага с партиен билет, пречещ на БСП. Е, какво се случи след като той вече не е дори и член на партията!? Тръгна нагоре ли? Гергов, за съжаление, излезе пророк, предупреждавайки, че Корнелия ще съсипе БСП. Провал след провал на изборите. А тя не се маха. Продължава да се представя за непогрешима“, коментират социалисти под тепетата. Лидерката на БСП стигна дотам, че общинските съветници на БСП в Пловдив вече не представляват партията. Това обяви самата тя на брифинг, за който дойде специално в града. Без да я интересува, че прецаква вота на пловдивчани, гласували за БСП.
Още се помни, че Корнелия Нинова прогони Гергов, въпреки че и шестимата председатели на районните организации на партията под тепетата се застъпиха за него. А също и депутатите от БСП Георги Търновалийски и Теодора Халачева. Организационният секретар на партията в Пловдив Димитрина Вакрилова тогава даде отговор на въпроса кой стои зад атаката срещу Георги Гергов. Разкривайки, че разправата с него е в резултат на доноси от 20 местни социалисти, премахнати от ръководството на БСП в Пловдив заради липса на качества.
Явно Корнелия Нинова се чувства, че изпуска юздите на БСП. Все повече социалисти усещат, че с нея на следващите избори едва ще преминат и летвата от 4 процента. Затова е вопълът й „Върнете се, бе!“. Да се оправдае после: „Ами аз ги върнах, обединих партията!“. Сега ще чака някой от низвергнатите от нея да потропат на вратата й. Със сигурност това няма да е Георги Гергов. И по-добре за нея. Иначе рискува той да влезе при нея и пак да й каже: „Майната ти!“. И да си излезе.

Публикувана на
28 Ноември 2022 година