Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Даскал математик праща палави есемеси на деветокласнички: „Тая нощ те сънувах!“

Учителят по математика в елитната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” в Пловдив Костадин Царев пише скандални съобщения във вайбър на свои ученички в 9-и и 10-и клас, съобщи пред Lupa.bg възмутен родител на дете от школото.
„Тая нощ те сънувах”, „Мисли си само за мен” и в „Твоя живот единственото К съм аз” са само част от смущаващите чатове с няколко ученички, писани от телефона на Костадин Царев, които публикуваме. Не липсват и директни предложения за „три дни в Банско, спа, ала-бала”…
Случаят, който властите трябва да решат дали е педофилия, стига до ушите на директора на Хуманитарната гимназия Емил Начев, който си свършва работата и подава сигнал до МВР, започва разследване в Четвърто РПУ-Пловдив, но до момента няма индикации да има някакъв напредък.
Засега е ясно, че става дума за десетки ученички, които вече са разпитани. По грандиозния скандал за тази вечер в 18 ч. е насрочена родителска среща на няколко класа, защото Костадин Царев писал мръсотии с деца от различни паралелки.
Странно е и поведението на директора на ХГ „Св. св. Кирил и Методий”. Макар че първоначално подава сигнал до полицията, в последствие Емил Начев ни в клин, ни в ръкав изненадал родителите, че не виждал нищо притеснително в чата на своя учител с гимназистките.
Заради срамния скандал математикът е излязъл в неплатен отпуск до края на годината.
Репликите, разменяни във вайбър, са нищо пред откровенията, в които даскалът изпадал в инстаграм, където обаче петимният даскал блокирал профилите си.
Затова и психоложка от Детска педагогическа стая ще изиска от администраторите на социалната мрежа достъп до акаунтите на Костадин Царев, а там било „доста хард”.
Необяснима е ленивостта на органите на реда към математика, след като в гимназията всички знаят за друг случай от миналата година, при която млада колежка на Костадин напуснала, защото станала обект на негови щения, както се твърди./лупа

Публикувана на
28 Ноември 2022 година