Новина от категория България
Архив на публикациите

Най-магическите места в България са близо до Пловдив

За никого не е тайна, че България е едно от най-високоенергийните места в света. В нашата държава има редица тайнствени места, които ни зареждат със специална енергия. Някои от тях са посещавани ежедневно от туристи, други пък са скрити от мнозинството.
Белинташ
Белинташ е древно тракийско светилище, една от трите точки (Белинташ – Караджов камък – Кръстова гора), образуващи една от най-големите и силни енергийни зони в цяла Европа. Там често за забелязвани тайнствени обекти, а хората, посетили мястото са изумени от енергията, която са усетили.
Кръстова Гора
Кръстова Гора се намира във величествената планина – Родопи, като се смята, че там наистина се случват чудеса. Всяка година стотици посетители преспиват там и се смята, че техните молитви биват чути, а небето се отваря и благославя всички, които са там. В Кръстова Гора енергията е невероятна и едва ли има човек, който е посетил мястото и не се е върнал отново, привлечен от магичното усещане.
Други магически места у нас:
Татул
В близост до Момчил град е разположено едно от най-големите тракийски светилища в Родопите – Татул. Според изследвания, там били пренасяни жертвоприношения към бога на Слънцето. Може да видите пирамида, насочена именно към него. Енергията на това място е наистина силна и привлича стотици посетители ежегодно.
Рилските езера
Всеки знае, че Рилските езера са неземни и наистина магични. Но освен изключително красиви, те са и едно от най-енергийните места в България. Всеки посетил ги, особено по изгрев слънце, е усетил тази неземна енергия, която зарежда всеки човек. Не случайно Петър Дънов избира именно Рилските езера за свещено място.
Рупите
Няма как да не споменем и едно от най-популярните със своята величествена енергия места в България – Рупите. Там е храмът на пророчицата Ванга, разположен под изгасналия вече вулкан, днес известен като връх Кожух. Именно на това място Ванга е черпила силите си, а всеки посетител споделя, че енергията там е наистина неземна.
Кромлех
Кромелх се намира в село Долни Главанак и е още известно място като българския Стоунхендж. Кромлех също е един от древните тракийски комплекси, известен с невероятна енергийна сила. Всеки посетител споделя, че е усетил нещо специално там, но е важно да сте позитивни, защото в противен случай преживяването едва ли ще бъде приятно.труд

Публикувана на
28 Ноември 2022 година