Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Какво яде крал Чарлз III

Британският монарх обича да закусва с плодове и пие определен вид чай, съобщи диетологът му Сигне Суанфелд пред Daily Express.
Експертът разказа, че Чарлз III закусва късно и храната му се състои от домашен хляб, ленено семе, пресни плодове и плодов сок.

"Късната закуска е напълно нормална. Не менюто е от значение, а какво и колко точно яде човек", казва диетологът.
Сутрин монархът винаги пие любимия си чай "Дарджилинг" от Индия и Хималаите, като добавя към него мляко и мед.
Според Суанфелд домашният хляб обикновено е богат на хранителни вещества, фибри и семена, съдържащи протеини. Пресните плодове и сокове помагат на Чарлз III да си набави необходимото количество фибри, витамини и минерали.
През целия ден синът на Елизабет II консумира храни, богати на протеини и фибри. Според експерта това позволява на 73-годишния монарх да поддържа отлична форма. Заради късната закуска монаркът обикновено не обядва, предпочитайки по-ранна вечеря.
Суанфелд твърди, че Чарлз III не ядял месо или риба два дни в седмицата и се отказвал от млечните продукти веднъж седмично.
Специалистът определи този подход като "добра стратегия", тъй като той увеличава количеството на приеманите здравословни фибри и намалява въглехидратите в организма.телеграф

Публикувана на
28 Ноември 2022 година