Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

21-годишен младеж иска отново да проходи, помогнете му

Младеж се нуждае от помощ, за да проходи отново. 21-годишният Емо Ангелов от четири години е прикован към инвалидната количка след катастрофа. Шанс да стъпи на крака има в клиника в Тайланд, но сумата от 252 000 долара е непосилна за семейството му.

Тежкият инцидент става преди четири години, когато Емо се връща от състезание по билярд.
"Борих се 47 дни за живота си, но докторите успяха да ме спасят. Сега имам предложение от клиника в Тайланд, което дава много големи шансове отново да се изправя на крака и да се върна към стария си начин на живот", разказа Емо пред bTV.Диагнозата му се нарича квадрипареза. Към момента младият мъж е обездвижен от врата надолу. Частично е способен да движи ръцете си, но не може да свива пръстите си.
С помощта на доброволци, започва да организира различни събития, с благотворителна цел. Един от хората, които му подават ръка е Стефан от Тервел. Запознават се в интернет, но днес вече са приятели и сега подготвят спортен търг.
"Обърнали сме се към доста именити спортисти. Както Емо контактува с тях, така и аз. Всички засега откликват, надяваме се да съберем повече артикули, за да може да се съберат повече средствата", каза Стефан.
Всеки желаещ може да допринесе към каузата за възстановяването на Емо като дари средства по банков път или чрез DMS.
Дарителска сметка в Общинска Банка, клон град Добрич:
IBAN: BG15SOMB91301068377002
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Емо Николаев Ангелов
Може да помогне и като дари 1 лев чрез DMS на номер 17 777 с текст Emo.

Публикувана на
25 Ноември 2022 година