Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пуснаха кмета на Стамболийски

Пуснаха кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, предаде агенция "Фокус", позовавайки се на активисти на партията.
Почти 12 часа продължи акцията на Икономическа полиция под ръководството на Окръжна прокуратура във Фабриката на семейството и в сградата на община Стамболийски, където се извършваха претърсвания и изземвания.
Според представители на ръководството на партия ГЕРБ единственият мотив за безпрецедентната акция е политически и отклоняване на вниманието от мигрантската криза и от дълбоките и тежки проблеми, които има в МВР.
От прокуратурата заявиха, че има образувано досъдебно производство и най-общо става дума за нарушения при обществени поръчки.
Досега Мараджиев е разпитван само като свидетел и срещу него все още няма повдигнато обвинение.
„Нямам повдигнато обвинение. Не бях задържан. Това ми се случва трети път. От мен искаха съдействие, претърсване на общината. Иззеха ми телефоните, лични вещи, претърсиха автомобила ми”. Това заяви пред NOVA кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който е и областен координатор на ГЕРБ, ще дава показания пред „Икономическа полиция”.
В четвъртък в общината имаше полицейска акция. Тя е проведена след сигнал за евентуални злоупотреби с евросредства.
„Няма задържани в общината, имаше пиар акция на полицията. Това се случва вече трети път. Целта е да се отвлече вниманието от това, което се случва в момента – убийства на полицаи всяка вечер, пробитата мрежа на границата и наплива на имигранти. Това са неща, които касаят държавата. Какво да направим, за да отвлечем вниманието на хората? Започваме акция срещу кметове на ГЕРБ, които са работещи. По този начин отвличаме вниманието на обществото от големите въпроси и несправянето на полицията със задълженията й”, каза Мараджиев.

Публикувана на
25 Ноември 2022 година