Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Маскирани заплашвали с пушки-помпи снахата на кмета на Стамболийски

Полицейската акция срещу кмета на Стамболийски Георги Мараджиев е съпътствана от редица нарушения, твърди е адвокатът му Росен Димитров. Мараджиев не е арестуван, той ще бъде разпитван по-късно като свидетел по досъдебно производство.
Той разкри, че рано сутринта мъже с маски, въоръжени с пушки- помпи, са нахлули в дома на сина на Мараджиев , малко след като семейството е оставило децата на училище. "Когато снахата ги е попитала какво става и защо влизат по този начин, цивилен полицай й е казал: Като не знаете за кого да глусувате, следващият път ще влезем не с пушки помпи, а не знам с какво!" Има свидетели на тези думи, а камерите в дома са запечатали всичко", заяви адвокатът.
Друго нарушение, според него е, че полицаите , които са влезли сутринта във фабриката, са събрали телефоните на 30-те работници, които са работили в цеховете. "Нямам информация дали са им били върнати впоследствие" заяви той.
"Разследването в Стамболийски е за корупционни престъпления, не е едно лице, повече са, месеци се работи по този случай, още от септември се работи с Окръжна прокуратура-Пловдив, не е операция от днес за днес. Това е пътят и начинът да се противодейства на корупцията" заяви пък служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Публикувана на
24 Ноември 2022 година