Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Арестуваният кмет на Стамболийски: „Благодаря на Бога, че там не бяха моите внучки!“

Кметът на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев направи пред журналисти първи коментар по повод действията на прокуратурата и полицията срещу него.
"Благодаря на Бога, че там не бяха моите внучки. Сутринта бях задържан, бях вдигнал ръцете и казах "Елате и ме арестувайте, няма проблем!".
Беше ми съобщено, че ще има задържане за 24 часа. Сега не знам задържан ли съм, или не. В момента се извършват процесуални действия в общината, ще окажем пълно съдействие на органите.“
Преди месеци той написа на личната си страничка: Аз не обичам да се навеждам за нисък старт! Бягането е на дълги разстояния - мандат, втори, трети, без навеждане си е друго!“. С тези думи, които публикува в личната си страница във Фейсбук кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев даде заявка за трети мандат…Минават изборите за местна власт и продължаваме третия мандат с работа по инфраструктурата в цялата община. Ето защо още един мандат. И никъде няма да ходя. Нито в София, нито в Пловдив! Това е моята община и моят роден град! За тези хора, които виждам всеки ден!“.
Мараджиев е печално известен с несметните богатства, луксозни коли и скъпи недвижими имоти, които мистериозно придобива след като през 2016 г. е избран за кмет на малката и бедна община в пловдивско. Той е герой в журналистическо разследване на bTV под надслов: Как кметът на Стамболийски се сдоби с милиони и 5 имота в „Слънчев бряг“?
Притежава 5 апартамента на морето, придобити по време на мандата му. Имотите са в луксозния курорт в „Слънчев бряг“, като три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един – на малолетна внучка. Освен многото си имоти градоначалникът е декларирал 2,5 млн. лв. лични приходи само за година.
Мараджиев е кмет за втори мандат. Бивш бизнесмен е, притежавал предприятията за полиетиленови чували, различни видове фолио и пластмасови изделия в Цалапица край Стамболийски.Заема кметския пост през 2015 г. година и прехвърля собствеността и управлението на сина си, като оставя неплатен кредит и овърдрафт на стойност 3,3 млн. лв., разказва критично настроеният към Мараджиев Илия Иванов от Стамболийски – бизнесмен в областта на туризма и земеделието. И задава логичния въпрос – откъде са парите за пет апартамента в „Слънчев бряг“, придобити от кметското семейство след заемането на поста?

Публикувана на
24 Ноември 2022 година