Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Арестуваха кмета на Стамболийски

Арестуваха кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, който е и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Той е бил задържан тази сутрин, съобщава БиТиВи.
По първоначална информация става въпрос за разследване на злоупотреби с европейски средства по проекти.
Икономическа полиция е влязла днес сутринта на проверка във фабриката на семейството на кмета на Стамболийски.
"В момента ме арестуват, не мога да говоря", заяви градоначалникът пред репортер на сайта, който се свърза с него.
Сътрудниците му нямат връзка с него, тъй като е взет мобилния му телефон от униформените. Местни хора са им съобщили, че Мараджиев е задържан и отведен на разпит. Активисти на ГЕРБ се събират на протест пред Икономическа полиция в Пловдив срещу действията спрямо техния лидер.
Към този момент не ясна причината за ареста. През март той бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове.
Тогава Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания. По думите на Мараджиев, го викат за трети път по дадения казус. Според него целта на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.
"Маскирани полицаи са влезли в дома, както на кмета Мараджиев, така и на сина му Рангел. Нямаме още информация какво се случва, за да се организираме на протест. Наши представители заминаха за Стамболийски", заявиха от централата на ГЕРБ за Пловдив-област.
"Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС остро протестира срещу полицейските репресии в страната. С нахлуване на специални части с качулки и множество полицейски бусове, е арестуван кмет, излъчен от ГЕРБ и областен координатор на партията в Област Пловдив", това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в кулоарите на парламента.
"Какво наложи отново да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството на Георги Мараджиев? За нас това е поредна демонстрация на полицейщина и категоричен опит да не говорим за провалите на МВР, за загиналите полицаи, за мигрантската криза и нейното неовладяване", подчерта Атанасова.Десислава Атанасова каза, че от ГЕРБ през следващите дни ще инициират изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев, който да запознае с фактите около "грозното демонстриране на сила", която МВР си позволявало.

Публикувана на
24 Ноември 2022 година