Новина от категория България
Архив на публикациите

Кафеджийка помогна на полицията да залови издирван мигрант

Жена, държаща малко кафене, съдейства на полицията да залови издирван мигрант. Той пробвал да я заговори рано вчера сутринта в бургаския ж. к. „Възраждане“ съвсем близо до мястото, където бе заловен дрогираният каналджия Мухамад Дургам, предизвикал бясна гонка с полицията.
„Беше 7 часа сутринта и валеше. Тъкмо отварях кафето, когато мъжът – много мургав, целият мокър, видимо недоспал и притеснен, се приближи до мен и заговори нещо на непознат за мен език. Веднага си личеше какъв е. В ръката си държеше 50 евро. Опитах да му задам въпрос на английски език, но не разбираше. Аз се притесних, изгоних го, влязох вътре и се заключих. Понеже миналата вечер бях видяла цялата полицейска акция и ареста, когато пуснах телевизора няколко минути след срещата с този мъж, видях, че има избягал. Веднага разбрах с кого съм разговаряла. Подадох сигнал в полицията и го описах точно. Ако не бях сама рано сутринта, а с мъжа ми, щяхме да го задържим, но аз се притесних, смятам с основание, защото съм сама жена. Малко след това видях във вашия сайт, че са го хванали в района на Автогара-Юг“, разказва тя и добавя, че не желае да споменаваме имената й.
До нея бе съпругът й, който преди малко повече от месец в района на местността Отманли той и служителите му забелязват група от 9 нелегални мигранти. Подават сигнал на тел. 112 и изчакват пристигането на граничните полицаи на мястото. Един от работниците дори помага на униформените с превод на турски език.
Около 20 часа във вторник дрогиран каналджия предизвика бясното преследване по ключови бургаски булеварди. Мъжът е сириец с британски документи за самоличност, за които обаче има съмнения, че не са истински. В България 44-годишният Мухамад Дургам е със статут на кандидат-бежанец, с адрес за призоваване в Харманли.Оказа се, че джипът „Нисан“, в който натъпкал седем мароканци, е бил нает от фирма рент-а-кар.При гонката по бургаските улици няма пострадали, има само материални щети по няколко автомобила.флагман

Публикувана на
24 Ноември 2022 година