Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ако изчезна като Сашко, не ме давайте на тия да ме търсят!

Както е казал лирическият герой в безсмъртния пирински фолклорен трак в 7/8: „Ако умра ил загина, немой да ме жалите.“ Ако пък изчезна ил се изгубя като Сашко, немой да давате на родните криминалистични гении да ме търсят. Предпочитам да карам на корени от черен оман и листа от коприва, да преглътна лека хипотермия, масивен обрив и стотици ухапвания от бръмбар-корояд по задника, отколкото да попадна в ръцете на учените от Института на МВР.

Евгени ЧЕРТОВЕНСКИ
Тъй като сме в разгара на световното по футбол, смея да отбележа, че в продължение на 9 дни се наслушахме на прогнози за съдбата на момчето от Перник, които съперничат по скодоумие и липса на връзка с реалността само с виденията за мачове на Теодора – врачката на Берлускони.
При това все изръсени от тежки авторитети, да не им споменавам имената. Обаче те включват поне един десетилетен началник на отдел „Убийства“, един генерал с ръст метър и четиридесет и трима бивши Главни секретари. За безбройните други побеляващи пенсионирани чичаци, цъфтящи по сутрешните блокове с титлите „топкриминалист“ и „топченге“ даже не ми се хаби мастило.
Вижте, всеки има право на прогнози и версии. Когато си професионалист обаче, е редно поне веднъж от 10 опита да налучкаш истината.
Критериите за образованост, интелигентност, психологическа и физическа годност в МВР са занижени като за участници в новото предаване на Ники Кънчев. Българите не харесват своята полиция. Не й вярват, не я уважават, не я припознават.
Защото не българското общество или брадясалият сирийски скот уби двете ченгета в Бургас, а техните колеги и шефове, покровителстващи нелегални мигрантски и нарко канали. Не ние назначихме парцалесите от „Черни връх“ и Околовръстното в МВР – те си ги назначиха. Виж, обществото намери Сашко. А те – те се бараха по увисналите... версии. /лупа, със съкращение

Публикувана на
24 Ноември 2022 година