Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Майка изпя песен на умиращия си син, върна го към живота

Любяща майка от Великобритания изпя песен на умиращия си син и го върна към живота, съобщава The Mirror. През 2020 г. 9-годишният син на професионалната изпълнителка Дженифър Озбърн - Джейк, е диагностициран с рядко генетично заболяване - енцефалопатичен синдром. Болестта засяга развитието на мозъка, мускулната и дихателната системи.
Като дете Джейк често губел съзнание. Той обаче обичал музиката, разпознавал някои от песните и се усмихвал, когато ги чуел.
"Плачех, когато виждах, че не му е добре. Той започваше да се смее, аз спирах да плача и се смеех с него. Умееше да превръща сълзите в смях", разказва майката.
Когато състоянието на Джейк се влошило, от страх да не умре вкъщи, родителите му го изпратили в детски хоспис.
Пред The Mirror Озбърн разказва и за трогателния момент, в който успяла да върне сина си към живота, като му изпяла песен.
Тя отишла при умиращия си син и попитала медицинската сестра какво да прави. "Бях много уплашена. Толкова ме беше срам, че се разплаках. Изключиха го от апаратурата и медицинската сестра ме посъветва да пея за него", спомня си британката.
Тогава тя започнала да пее песен от мюзикъла "Най-великият шоумен" и се случило чудо, което поразило дори медицинските сестри. Чувайки песента, Джейк буквално се съживил. След това започнал да диша самостоятелно и живял още 11 месеца.
"Той си пое дълбоко въздух и пеенето буквално го върна към живота. Докторът влезе, преслуша го със стетоскоп и не можа да повярва на резултата", споделя Дженифър.
През септември състоянието на детето се влошило и малко по-късно то починало.
"Нещо просто се промени в мен и като майка знаех, че той ще умре. Влязох в стаята му и казах всичко, което исках да му кажа. След това го целунах и му казах да си почине. Щом иска да си почива, нека си почива", казва тя.
Майката добавя, че на погребението е изпяла песента, която преди 11 месеца го е спасила.
Озбърн казва още, че 3-годишният й син Джими също страда от този синдром. Заболяването е предизвикано от генетична мутация, която имат и двамата родители. То е изключително рядко и в света са известни само около 100 такива случая. /jenata.blitz.bg

Публикувана на
23 Ноември 2022 година