Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Служебният премиер поискал оставката на МВР-министъра Демерджиев, той отказал

Иван Демерджиев най-вероятно ще бъде уволнен като министър на вътрешните работи според сигурен източник в Министерския съвет. След поредния инцидент с полицаи, оставането му на поста е въпрос на броени дни, а може би и часове.
Според запознати, вчера следобед служебния министър-председател Гълъб Донев е помолил Демерджиев да депозира оставката си заради очевидното му несправяне с проблемите на вътрешната сигурност. МВР-шефа обаче е отказал. Това вероятно ще доведе до отстраняването му от служебното правителство.
Не е ясно каква е позицията на президента Румен Радев по въпроса - създава се впечатление, че той стои плътно зад министрите си. Така или иначе най-слабите звена в кабинета - министрите Иван Демерджиев и Велислав Минеков, стоят на постовете си въпреки скандалите, които генерират и видимото им несправяне с работата.
Служебният премиер Гълъб Донев обаче бил изключително недоволен от пловдивския адвокат и щял да настоява за отсраняването му.
Демерджиев допусна куп гафове - и по отношение на издирвателната операция на 12-годишния аутист Сашко от Перник, който бе намерен от доброволци, а не от полицаи, и по несекващите драми в "Гранична полиция", и по явния неуспех на пътните полицаи в борбата с шофьорите, употребили алкохол и наркотици.лупа

Публикувана на
23 Ноември 2022 година